Vraag:
Hoe kan ik het glas van een houtkachel het beste schoonmaken?
Simon Featherstone
2014-12-10 03:59:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een houtkachel en soms raakt het glas bedekt met zwart roet van het vuur. Het is erg moeilijk om het schoon te maken met een schuursponsje en water / afwasmiddel.

Is er een gemakkelijke manier om het glas schoon te maken?

De 'zwarte' heet roet of vuil
Ik heb veel methoden geprobeerd en het beste is (maar niet hacken) de speciale sprayreiniger voor deuren van houtkachels. Sorry.
Vijf antwoorden:
#1
+20
Vogel612
2014-12-10 04:09:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Neem een ​​krant (of ander papier dat zijn vorm goed behoudt wanneer het wordt geconfronteerd met vocht en druk) en verkruimel het tot een bal.

  2. Dompel de krantenbal in water. (Ik hoor dat het effect beter is met een beetje azijn in het water)

  3. Dompel het dan met de natte kant in de as in de kachel

  4. Veeg het glas schoon met de krant. Dit kan wat druk vergen.

Dat is het :)

Dit proces werkt omdat de as het roet gemakkelijk kan binden. De as en het roet zijn twee complementaire delen die ontstaan ​​tijdens het verbranden van hout

Werkt nog beter als je een beetje azijn toevoegt aan het water
Dit werkt prima. Het gebruik van een tissue werkt ook als er geen krant beschikbaar is. Maar pas op voor de as. Als relatief grote, niet verbrande stukken hout verborgen in de as zich aan uw krant hechten, kunnen ze het glas voorgoed krassen.
#2
+3
Kitalda
2015-08-14 16:36:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Roet bestaat uit koolstofdeeltjes die niet zijn verbrand en onder de juiste omstandigheden zullen branden. Een goede, volledige verbranding verbrandt het roet meteen. Probeer een vuur te maken dat goed brandt (dwz veel zuurstof), dan zou er weinig tot geen roet meer moeten zijn.

Het kan nodig zijn om na te gaan of uw kachel inefficiënt brandt als u grote roetaanslag krijgt op het glas. Als de kachel goed brandt, moet hij het roet zelf verbranden.

Grote hoeveelheden roet zijn een indicator (en een gevolg van) een onvolledige verbranding.

Dit kan (zoals het is vaak het geval) worden veroorzaakt door te weinig zuurstof in de kachel, dat wil zeggen een te lage luchtstroom.

Welkom bij Lifehacks! Ook al geef je goede informatie, dit is niet echt een antwoord op hoe je het glas moet schoonmaken. Het moet dus mogelijk alleen een opmerking zijn. Zorg ervoor dat u de vraag in de toekomst ook daadwerkelijk beantwoordt.
Het is, ik stel voor om het af te branden. Moet ik het antwoord aanpassen om dat punt duidelijker te maken? En ik zou hebben gereageerd met het onvolledige verbrandingsgedeelte, maar helaas kan ik geen commentaar geven omdat ik hier geen vertegenwoordiger voor heb.
Ik las uw vraag als hoe u kunt voorkomen dat u roet op het glas krijgt, niet hoe u het schoonmaakt. En je hebt een terecht punt dat een meer volledige verbranding minder roet achterlaat. (Wat betreft de rep-ding, krijg wat meer rep op Parenting (d.w.z.> 200), en je krijgt automatisch 100 rep op alle andere sites. :)
Oh, ik wist niets van die functie. Nu weet ik het :) Is het nu beter met de bewerking? Trouwens, ik denk dat je antwoord bedoelt, geen vraag;)
#3
+1
Simon Featherstone
2014-12-11 03:41:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn persoonlijke favoriet is om het volgende vuur aan te steken, en voordat het vuur te heet wordt (na 5 minuten?), maak je het glas schoon met een goedkope schuurspons en water. Als het glas heet genoeg is om water in stoom te veranderen, is het te heet (en verbrand je). Het elleboogvet dat nodig is om het te reinigen als het warm is, is in vergelijking met koud triviaal.

#4
+1
pa1983
2015-03-16 18:10:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zeer fijne draadwol (kwaliteit 1000) is de beste manier om dit te doen. Sproei het glas in met een beetje water en wrijf dan stevig met de staalwol.

Dit werd mij voorgesteld door een kachelhandelaar, en is de enige methode die ik heb gevonden om de dikste lagen verbrande stukken te verwijderen. op deposito's.

Ik heb ook ontdekt dat draadhout van de beste kwaliteit (0000) een fantastische glasreiniger is!
#5
  0
jane
2017-01-23 05:19:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb gemerkt dat as van de houtkachel op een vochtige badstof of papieren handdoek wonderen doet. Neem vervolgens een tweede droge badstof of een droge papieren handdoek en veeg opnieuw. Een andere oplossing voor het probleem is het gebruik van 'Nothings Better', een vlekkenverwijderaar voor hard water. Volg gewoon de aanwijzingen op de container. 'Nothings Better' wordt geleverd in droge en pasta. Het droge is wat het beste werkt bij mijn houtkachel.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...