Vraag:
Hoe kan ik het interieur van mijn auto in de winter sneller opwarmen?
JSW189
2014-12-10 10:28:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de winter duurt het na het aanzetten van het contact ongeveer 15 minuten voordat de ventilatieopeningen in mijn auto hete lucht beginnen te blazen. Voor die tijd blazen de ventilatieopeningen koude lucht, zelfs als de "warmte" -instelling is ingeschakeld. Soms is het oké als ik 15 minuten wacht, maar als ik haast heb, werkt deze methode niet.

Wat kan ik doen om deze tijd te verkorten? Zou het bijvoorbeeld de tijd verkorten als ik de verwarming pas na een bepaalde tijd aanzet? Maakt het uit of ik rijd of dat de auto stationair draait terwijl hij opwarmt?

Leren [hoe een autoverwarming werkt] (http://www.howacarworks.com/basics/how-car-heating-and-ventilation-systems-work) zou de meeste van uw vragen beantwoorden. De auto moet draaien omdat de luchtverwarmer (meestal) gebaseerd is op verwarmd water uit de motor
Ik betwijfel een beetje of er veel hackachtige manieren zijn om deze vraag te beantwoorden
@J.Musser: Ik heb mijn poging toegevoegd. Helaas, aangezien ik niet veel weet over auto's, ken ik niet veel methoden om te proberen. Daarom heb ik het hier gevraagd.
Een ding dat u kunt doen, is een echtgenoot hebben die klaagt en niet begrijpt waarom de hitte niet meteen naar buiten komt. U kunt uzelf opwarmen door uit te leggen hoe het verwarmingssysteem van een auto werkt, en hun lichaamswarmte en verontwaardiging zullen de temperatuur in de cabine verminderen. Dit lukt meestal zo'n dertig keer, omdat ze niet naar de uitleg luisteren, dus je kunt er een tijdje op rekenen.
Tien antwoorden:
#1
+12
Jon
2014-12-10 10:40:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk niet dat het zou helpen om de warmte uit te houden totdat de motor warmer werd. Ik zou een plug-in motorwarmer willen voorstellen, ze zijn goedkoop en eenvoudig te installeren. Ze verkorten de opwarmtijd van uw motor met de helft of beter en helpen ook om uw motor in zeer koude klimaten te behouden. Parkeren in de zon als je kunt, helpt ook.

Een heel laat addendum:

Begin met rijden! Het zal uw auto sneller warmer maken dan wat dan ook. Moderne voertuigen met brandstofinjectie op gas hebben geen lange opwarmtijden nodig om goed en veilig te rijden met de juiste olie en antivries. Alles wat langer is dan oliedruk krijgen, is een verspilling van brandstof. Het opwarmen van uw motor bij stationair draaien is gewoon verspilling van brandstof en veroorzaakt veel meer slijtage aan uw motor dan wanneer u wegrijdt.

Bij extreme kou, zoals temperaturen onder nul, moet men motorverwarmers gebruiken om bevroren radiatoren te vermijden en olie verandert in een smeervet als smurrie. Als u de motorverwarming heeft, hoeft u een moderne motor met brandstofinjectie niet langer dan een zeer korte tijd in extreme kou op te warmen. Ook extreme kou is erg gevaarlijk om in te rijden en tenzij het echt nodig is, niet doen.

Dieselmotoren zijn een beetje anders. Diesel verbrandt slecht als de motor koud is. Bij een koude diesel kunnen de prestaties zo slecht zijn dat autorijden onveilig kan zijn en brandstof wordt verspild.

+1 voor parkeren in de zon. Ik probeer met mijn auto in de ochtendzon te parkeren, want de voorruit laat de maximale hoeveelheid zon binnen. In grensgevallen scheelt het ook schrapen van rijp van de voorruit.
Ik hoop dat je een op verbranding gebaseerde "motorwarmer" bedoelt? Zo ja, dan geef ik je een stem :) Als het elektrisch is, verkort het de levensduur van de batterij.
Elektrische motorverwarmers werken op netvoeding.
Parkeren in de zon is misschien niet altijd een mogelijkheid, probeer 's nachts onder een lichtpaal te parkeren. Scheelt ook tijd in het schrapen!
@virolino Een plug-in motorwarmer wordt aangesloten op een stopcontact, bij het huis waar u parkeert. Ze zijn meestal een klein verwarmingselement dat zich om de onderste radiatorslang wikkelt of op de een of andere manier in uw motorblok steekt. erg goedkoop <$ 100. Grotere motoren zoals diesels hebben iets meer nodig en dat is waar men dure verbrandingsverwarmers zou kunnen overwegen.
#2
+3
TheEskimo
2016-11-29 23:48:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

-30 vanmorgen in Fairbanks Alaska. Als je echt wilt weten hoe je een voertuig moet verwarmen en onderhouden tijdens een echt koude winter (niet het spul dat een lagere 48er als koud beschouwt), moet je het aan een Alaska of Canadees vragen. Hier is een lijst waarop je kunt zoeken:

 • blokverwarming
 • oliecarterverwarming
 • batterij; deken, pannenverwarmer of druppellader
 • transmissieverwarmer
 • radiatorthermostaat (winter)
 • grillafdekking
 • stoelverwarming (deze zijn leuk )
 • olie met lage viscositeit (wintergewicht)
 • winterkoelvloeistof
 • hoog stationair schakelaar of stationair afstellen
 • automatische start

... of als u geld wilt besparen, bouw dan gewoon een verwarmde garage

#3
+1
Rory Alsop
2014-12-10 15:11:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uw verwarming zal sneller op temperatuur komen als uw motor sneller opwarmt, aangezien hij zijn warmte rechtstreeks van de motor haalt (meestal door water dat wordt verwarmd door het motorblok) - en het motorblok sneller opwarmt onder belasting, dus:

 • zet de voor- en achterruitverwarming aan
 • doe de lichten aan
 • laat de motor draaien als deze de bedrijfstemperatuur heeft bereikt (idealiter hard accelereren met volledig open gashendel )
 • gebruik je airco
 • zet je stereo zelfs hoger (hoewel dit waarschijnlijk alleen effect heeft als je een krachtige versterker hebt)

Selecteer terwijl de motor aan het opwarmen is, recirculeren als uw luchtstroom die optie heeft. Dit betekent dat u alleen de lucht in de auto verwarmt, en geen koude binnenkomende lucht hoeft te verwarmen.

Houd de airco-ventilatoren laag totdat u warme lucht begint te voelen en selecteer vervolgens de binnenkomende lucht.

Houd er rekening mee dat u een koude motor niet buitensporig veel toeren mag maken totdat deze begint op te warmen. Behalve in extreme kou, zou 1-2 minuten in orde moeten zijn.
+1 voor TomG. Hoewel dit effectief is, zou ik het op zijn best als gevaarlijk advies beschouwen vanwege overmatige slijtage van uw motor door deze hard te laten draaien voordat deze de bedrijfstemperaturen bereikt.
Op geen enkel moment heb ik Rev het gezegd voordat het op temperatuur kwam. Wacht even, ik zal updaten om het duidelijker te maken
@RoryAlsop wanneer deze op bedrijfstemperatuur is, gaat de thermostaat open waardoor warm water kan circuleren en de cabine kan worden verwarmd. Ik weet niet zeker of die stap iets goeds zal doen.
@jamesjenkins Misschien beschouwen we de thermostaat als verschillende dingen, maar uw opmerking kan onnauwkeurig zijn; Als de motor koud is, voorkomt de t-stat dat de koelvloeistof circuleert door de radiator die de motor koelt, maar niet door de verwarmingsmatrix die de cabine verwarmt. Wanneer de motor de bedrijfstemperatuur bereikt, begint de t-stat open te gaan om hete koelvloeistof door de rad te laten, waarna het afkoelt en kan worden gebruikt om de motortemperatuur te moduleren. Auto's met klimaatregeling activeren de aanjager (in auto) mogelijk pas als de verwarmingsmatrix warm genoeg is, maar dit is niet direct een t-stat-functie
Uw "manier" zal de motor zelfs beschadigen, omdat u harder moet werken zonder goede smering. Als het koud is, wordt de olie behoorlijk stijf en het duurt even voordat het een verandering heeft ondergaan om zijn werk te doen - de cilinders smeren.
Virolino - nee, lees alstublieft mijn derde punt. Deze dagen specifiek wachten tot het op temperatuur is.
#4
  0
jamesqf
2014-12-27 12:03:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik een stuk karton of Coroplast om de luchtstroom door de radiator te blokkeren. Zoek op "grille block" voor details.

@darthness: Het enige echte gevaar dat ik kan bedenken is dat je vergeet het uit te schakelen in de zomer (of als je bergen moet beklimmen), en de motor raakt oververhit. Maar daarom hebben we temperatuurmeters en aftermarket OBDII-scanners :-) Ik heb geen foto's, en details zullen variëren afhankelijk van uw specifieke auto.

@yankeekilo: Tot op zekere hoogte zou dat kunnen klopt, afhankelijk van of je een thermostatisch geregelde ventilator hebt of niet. Maar ik ga uit van goed opgeleide chauffeurs, die genoeg weten om geen gas te verspillen door hun motor lange tijd stationair te laten draaien.

Wauw! Deze methode is echt interessant :) Als je gevaren hebt toegevoegd, wat meer details en misschien een foto, zou ik meer dan op voor vindingrijkheid willen stemmen.
Dit zal hoogstwaarschijnlijk pas effectief zijn als de auto beweegt en u een aanzienlijke luchtstroom krijgt. Ook de ventilator gaat pas serieus werken als er voldoende watertemperatuur is bereikt, maar niet meteen.
Vaak voel je het moment waarop de thermostaat opengaat en koelvloeistof die rond het motorblok circuleert, naar de verwarmingskern voor het passagierscompartiment en de radiator laat stromen. Soms is de radiator nat en zie je er een beetje waterdamp vanaf komen. Tot dat moment geen vreugde. Als je thermostaat open blijft staan, zal de motor ironisch genoeg langzamer op bedrijfstemperatuur komen, en dat is slecht voor de auto. Als het dicht zit, zal het je geen warmte geven en zal het oververhit raken en moet je stoppen, in de kou komen en lopen.
Dit gaat de auto niet sneller opwarmen. Als de auto op de snelweg te koel is, gebruik deze dan.
Werkt waarschijnlijk niet tenzij de thermostaat van uw auto defect is. In dat geval moet u de thermostaat vervangen
@Caius Jard: Ja, het werkt. Ik gebruik het nu al ~ 15 jaar op mijn Honda Insight. Voer de zoekopdracht uit die ik heb voorgesteld, en je zult veel voorbeelden vinden. Inderdaad, ik had ooit een Volvo uit de jaren 60 die uit de fabriek kwam met een die je op en neer kon rollen als een zonnescherm.
@jamesqf het slaat nergens op; de motor van de auto heeft een bedrijfstemperatuurbereik dat optimaal is en een thermostaat die het binnen dat optimale bereik houdt. Wanneer de thermostaat functioneert zoals bedoeld, bereikt hetzelfde effect als het blokkeren van de luchtstroom door de rad (waardoor de koelcapaciteit van de rad wordt verminderd, waardoor de hoeveelheid koeling die deze kan uitvoeren wordt verminderd omdat het niet erg koud is en er veel is), door het vertragen van de waterstroom door de rad tot een straaltje (vermindering van de koelcapaciteit van het water dat de rad verlaat, omdat het erg koud is en er niet veel van is)
Ofwel je thermostaat is defect (blijft openstaan ​​en laat te veel water naar de rad, dus je moet een deel ervan blokkeren om de hoeveelheid koeling die het op het water uitvoert te verminderen, zodat het water dat de rad verlaat warmer is) of je leeft ergens zo koud dat het in staat is om de koelvloeistof die de rad verlaat te bevriezen als de rad op volle capaciteit werkt, dus je blokkeert een deel van de rad om de koelcapaciteit te verminderen - maar (alles) dit is niet relevant voor de verwarmingsmatrix, die wel haal de warmwatervoeding niet typisch van de rad-kant van de thermostaat. Controleer de werking van uw thermostaat
@Caius Jard: Sorry, maar het is volkomen logisch als u automonteurs begrijpt. Ten eerste is de radiator niet de enige manier waarop een motor warmte verliest. Het koelt ook door straling en convectie van het motorblok. (Tot het uiterste genomen heb je luchtgekoelde motoren, zoals in motorfietsen en lichte vliegtuigen.) Als de motor niet genoeg brandstof verbrandt om deze extra afkoeling te overwinnen, die een efficiënte auto als de Insight niet op een vlakke ondergrond heeft, en nee auto doet wanneer bijv bergafwaarts in de winter, zal de koelvloeistoftemperatuur nooit stijgen tot de thermostaatinstelling.
@Caius Jard: U kunt dit eenvoudig controleren met behulp van een OBDII-lezer (bijv. Torque of ScanGauge), die de exacte koelvloeistoftemperatuur (en vele andere nuttige / interessante dingen) laat zien. Je ziet de temperatuur geleidelijk stijgen terwijl je begint te rijden, totdat deze de thermostaatinstelling bereikt. Op koude dagen en op dalende bergen zal het lang duren om er te komen (als dat ooit gebeurt). Met een grillblok zie je dat hij sneller opwarmt. Omgekeerd kan bij het beklimmen van bergen op warme dagen de temperatuur de thermostaatinstelling overschrijden. Dit is observationeel bewijs.
Er zijn zoveel dingen mis met die laatste twee opmerkingen dat ik niet eens zal proberen ze aan te pakken. Uw antwoord is fout; een correct werkende thermostaat sluit de waterstroom door de radiator volledig af als de motor koud is, dus het maakt niet uit of je de radiatorkraan blokkeert of zelfs helemaal verwijdert; er stroomt geen water doorheen, dus het doet niets om het opwarmen van de motor te belemmeren
@Caius Jard: 1) Thermostaten sluiten de koelvloeistofstroom niet volledig af, althans in de meeste auto's. Verwijder de radiateurdop, start de motor als het koud is en kijk. 2) Lucht die door de radiator stroomt, komt het motorcompartiment binnen, waar het de motor koelt door convectie. Door deze stroom te blokkeren, kan de motor sneller opwarmen. 3) Om Galileo te parafraseren, het werkt nog steeds. Niet alleen voor mij, maar voor vele duizenden mensen. (Ik krijg 87 miljoen hits op "grille block".) Als je ervoor kiest om al deze observaties te negeren ten gunste van je verkeerde theorieën, dan is dat je voorrecht.
En ik krijg 284 miljoen hits voor "flat earth". Zelfs uw metriek voor redenering is gebrekkig. Ik begrijp dat je je verkeerde mening hebt gevormd en er nu naar leeft, maar heb alsjeblieft genoeg geweten om het niet aan te bevelen aan iemand die openlijk toegeeft dat hun mechanische vaardigheden ontbreken; Als u uw advies opvolgt, kunnen ze hun auto oververhitten en ernstige motorschade veroorzaken. Er zijn een aantal redenen waarom de fabrikant de componenten van het koelsysteem heeft gespecificeerd die ze hebben gemonteerd, en ze weten absoluut alles over het ontwerp van de auto van de OP die jij niet weet. (Je weet niet eens welke auto!)
@Caius Jard: Ik durf te wedden dat niet veel van die Flat Earth-hits van astronauten zijn :-) Ik kan alleen maar zeggen dat je volkomen vrij bent om het zelf te proberen. Koop of leen een OBDII-lezer, sluit deze aan op de poort van uw auto en test met en zonder grillblokken. Experimenteel bewijs overtroeft de theorie, elke keer weer.
#5
  0
Zeiss Ikon
2016-11-30 01:15:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ten eerste: parkeer in de zon.

Verder gaan we uit van een benzine- of dieselmotor, geen hybride of elektrische auto (de meeste hebben elektrische kachels en zullen behoorlijk heet worden). toch snel).

Als u, zoals ik, van huis gaat voor werk voordat de winterzon op is, of overdekt moet parkeren maar zonder verwarmde ruimte, zal uw motor sneller opwarmen met de verwarming uit (hij werkt zoals een radiator, maar zonder het voordeel van een thermostaat om de koelvloeistofstroom door de kern te regelen) en onder belasting. Zet de airconditioning niet aan, maar doe wel de lichten en (elektrische) achterruitverwarming aan, indien beschikbaar. Laat de verwarmingsventilator niet draaien en zet de temperatuurregelaar op koud (u wilt de koelvloeistofstroom door de verwarmingskern afsluiten).

Ga nu weg zodra de oliedruk normaal is (waarschuwing licht uit of meter binnen bereik). Bekijk de motortemperatuurmeter en zet de verwarming of de voorverwarming aan (naar keuze of nodig) zodra de temperatuur niet meer goed genoeg is, of ten minste twee minuten na het opstarten als u geen meter heeft.

Deze stappen zorgen ervoor dat u de motor zo snel mogelijk opwarmt, dus de snelste nuttige warmte, en voorkomt dat u brandstof verspilt bij stationair draaien (wanneer u nul mijl per gallon haalt) en dat de motorslijtage wordt beperkt (een koude motor doet dat t slijt sneller onder belasting dan bij stationair draaien, maar warmt sneller op onder belasting). Als u in dat licht de voorruit en de ramen voor vertrek moet ontdooien, schraap dan voordat de motor start. De oefening kan je een beetje opwarmen en als je goed gekleed bent, zal het weer jou of je handen niet verkoelen.

Als je eenmaal onderweg bent, rijd dan met de nodige voorzichtigheid; pas op voor ijs, vooral op bruggen en viaducten.

#6
  0
paparazzo
2016-11-30 02:27:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Door de motor te laten draaien, zal hij sneller opwarmen, maar het is geen goed idee om een ​​koude motor te laten draaien. De metalen delen zijn samengetrokken dus extra openingen. De olie is niet opgewarmd. Je moet het minstens een paar minuten inactief laten. De olie zal vrij snel opwarmen. Je zou de oliedruk een beetje moeten zien dalen als de olie opwarmt. Ik wacht tot het stationaire toerental afneemt.

Als het koud is, laat de motor gewoon water in het blok circuleren. Het blok is enorm, dus er is veel warmtecapaciteit. De transmissie zal ook warmte afvoeren.

Ik wacht tot de temperatuurmeter beweegt en zet dan de verwarming / ontdooier aan.

Of je kunt eerst de verwarming / ontdooier inschakelen. ding. Ja, het duurt langer voordat de motor is opgewarmd, maar u krijgt ook wat warmte in uw auto.

Laat de motor niet draaien en accelereer niet hard totdat deze de normale bedrijfstemperatuur heeft bereikt.

Doe het licht aan en elektrische verwarming (en) is goed voor een lichte belasting.

Als je haast hebt, raad ik je aan een dikke jas, hoed en handschoenen te dragen. Als je hem een ​​volle 15 minuten laat staan ​​om op te warmen, is dat een beetje brandstof. Als u gemakkelijk wilt rijden, is het voertuig na een paar minuten klaar voor gebruik. Als je maar een paar kilometer hoeft te rijden, doe het dan gewoon uit.

Beslagen ruiten en ontdooien is iets anders. Recirculeer om de warmte vast te houden, maar u moet externe lucht binnenhalen als de ramen beslaan.

Mijn hack is meer kleren dragen.

Kanttekening: een van de functies van de airco is om de lucht te drogen; als je in recirculatie loopt en airco hebt, kun je deze activeren om de ramen sneller te ontwasemen / ontwasemen en beslaan te voorkomen door de lucht droog te houden
#7
  0
Maksym Shysha
2016-11-30 02:57:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het lijkt erop dat er iets mis is met uw auto. 15 min is een te lange periode denk ik. Controleer of je thermostaat vastzit in de "lange circuit" positie, wanneer de hoofdradiator een onderdeel wordt van het watercircuit .. Want als de motor koud is, moet de thermostaat in "kortsluiting" zijn positie en de hoofdradiator is losgekoppeld van het koelcircuit voor een snellere motorverwarming.

15 minuten is redelijk in een koud klimaat. Men hoeft niet te wachten tot de temperatuurmeter de bedrijfstemperatuur heeft bereikt voordat warme lucht wordt ervaren, maar 15 minuten licht rijden in een zeer koud klimaat is niet onredelijk
#8
  0
Caius Jard
2019-10-09 02:08:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn levenshack hiervoor is om een ​​verlengstuk naar de auto te leiden met een luchtverhitter en een van die mechanische timers (met de kleine plastic tags die je indrukt om intervallen van 15 minuten te activeren).

Een half uur speciale warmte op een ochtend voordat het woon-werkverkeer lang genoeg duurt om de kajuitwarmte over te nemen als de motor is opgewarmd, en als het glas warm is, helpt dit om de buitenkant te ontdooien, ontwasemt / de binnenkant ontdooien en helpen bij het voorkomen van opnieuw ijsvorming / opnieuw beslaan van het glas.

Het is erg handig als u de blazer niet laat draaien, omdat hierdoor koude lucht van buitenaf wordt aangevoerd, tenzij u de recirculatieregeling hebt ingeschakeld (wat kan voorkomen dat koude verse lucht het binnenkomen met hogere autosnelheden en helpen de interieurwarmte te behouden, maar vergeet niet om de recirculatie terug te schakelen naar vers om te voorkomen dat vocht zich ophoopt, waardoor het beslaan / beslaan morgen erger wordt. Laat de motor niet stationair draaien - het is niet alleen illegaal in sommige rechtsgebieden, het kan u ook het risico geven dat uw auto wordt gestolen, het kost meer geld dan het gebruik van een luchtverhitter en het is niet milieuvriendelijk. Als de luchtverhitter wordt afgesteld, betekent dit dat uw auto waarschuwt terwijl u bezig bent met andere dingen. Probeer een luchtverhitter aan te schaffen die uitschakelt als deze wordt gekanteld of als de stroom van de uitlaatblazer geblokkeerd is (bescherming tegen oververhitting).

Zoals opgemerkt, laat de ventilator niet draaien; Door koude lucht in je eigen gezicht te blazen, duurt het niet merkbaar langer voordat de motor de koelvloeistof voldoende heeft opgewarmd om wat warmte in de cabine te leveren, maar het zal zeker zo aanvoelen. Mensen ervaren stromende lucht als koeler dan stilstaande lucht om een ​​aantal fysieke redenen (zoek "windchill" op)

Houd je airco aan; het beslist zelf wanneer het moet worden uitgeschakeld (de meeste systemen schakelen uit als de binnenkomende lucht te koud is en de klimaatregeling slaagt er niet in om de latente vochtigheid te verminderen) en het houdt de lucht grotendeels droog in de auto. Een auto met een vochtig interieur warmt langzamer op omdat warmte-energie wordt gebruikt bij het verdampen van vocht van oppervlakken.

Het bedekken van het cabineglas met een deken kan nuttig zijn om dit "voorverwarmen met een externe warmtebron" te voorkomen en om glazuur van het glas

Andere opties om te overwegen, hoewel geen van hen echt levensgevaarlijk is, tenzij u ze zelf maakt, aangezien ze allemaal vertrouwen op een gekochte oplossing van een product dat voor dit doel is bedoeld:

 • Door sigarettenaansteker aangedreven luchtverhitters bestaan ​​- geen commentaar op de effectiviteit ervan; Ik kan me niet voorstellen dat je de stekker in het stopcontact steekt en het gevoel hebt dat je voor een knappend haardvuur zit.
 • pas in een van de systemen die routinematig koude landen gebruiken om voertuiggebruikers te helpen omgaan met de kou - motorvoorverwarmers, voorverwarming van de cabine enz. In wezen een intensere, speciale versie van de luchtverhitterhack
 • plaats verwarmde stoelhoezen van de aftermarket of vervang de stoelen voor stoelen met ingebouwde verwarming, als uw auto dat heeft de bedrading ervoor (of monteer een hendel / schakelaar als dat niet het geval is)
 • sommige auto's hebben elektrische kanaalverwarmers die luchtwarmte leveren in afwezigheid van koelmiddelwarmte of vacuümflessen die hete koelvloeistof uit de vorige motor heeft gedraaid, en het kan mogelijk zijn (hoewel economisch onwaarschijnlijk) om deze achteraf aan te passen
Door sigarettenaansteker aangedreven luchtverhitters bestaan ​​- ik heb er een geprobeerd en ik kan het niet aanbevelen. Ze zijn beperkt tot ~ 150W, wat veel te weinig is om het interieur merkbaar op te warmen. Je kunt de voorruit er niet eens mee ontdooien. Verspild geld, allemaal.
Elektrische kanaalverwarmers zijn een betere optie, ze zijn veel krachtiger (VW heeft er een voor de Golf, met een vermogen van 60A, ongeveer 800W).
#9
  0
SurpriseDog
2019-10-09 03:23:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Frameshift: wacht niet tot de auto is opgewarmd. Verwarm jezelf direct:

Source: https://www.amazon.com/Naipo-Ventilation-Function-Breathable-All-Season/dp/B07SYKJM6V/ref=sr_1_10?keywords=car+seat+warmer

Een autostoelverwarmer trekt energie rechtstreeks uit het elektrische systeem om te beginnen met verwarmen binnen 60 seconden in plaats van te wachten tot de hele massa van de motor is opgewarmd voordat u warme lucht begint te voelen.

Dit zou niet veel invloed moeten hebben op de batterij of het elektrische systeem, aangezien de stoel slechts 45 watt aan energie verbruikt in vergelijking met de motor van de auto, die maar liefst 4800-12000 watt nodig heeft om te ontsteken. (400-1000 Amp. x 12 V)

Deze oplossing heeft een enorme impact op de batterij. Als het koud is, lijdt de batterij onder veel stress, doen de elektrolyten hun werk niet goed enzovoort. De extra spanning van de elektrische verwarmer garandeert de vroegtijdige dood van de genoemde batterij.
Aangenomen dat de auto loopt, neemt hij niet echt stroom van de "batterij", maar van het elektrische systeem, in de meeste gevallen de dynamo. Het is niet anders dan het licht aandoen. P.S. hetzelfde als de lichten, laat het niet branden als de auto niet draait.
@virolino De stoel verbruikt minder dan 50 watt op vol vermogen. Vergelijk dat eens met het starten van de auto tot ongeveer ** 5000 watt ** (200-1000A * 12v) in de kou en het is in vergelijking daarmee onbeduidend.
#10
-4
Dan
2019-10-08 22:10:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zorg ervoor dat de radiatorvloeistof niet versleten is. Fris het op, spoel het door en vervang het antivriesmiddel om te zien of dat het verhelpt.

Dit antwoord is zo fout ...
"Zelfs niet fout" :-(


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...