Vraag:
Mijn broek valt eraf!
CRABOLO
2014-12-10 17:13:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een paar joggingbroeken en korte broeken waarvan één kant van het touwtje buiten de lus zit, of het hele touwtje is helemaal uit de broek. Dit kan een groot probleem zijn, want ik kies ervoor om ze niet te dragen omdat ze kunnen / zullen vallen, of ik zal de kans moeten nemen dat mijn broek er in het openbaar af valt als ik ervoor kies ze te dragen. Ik weet dat ik net genoeg kan wachten om ze op te houden zonder het touwtje nodig te hebben. Maar er moet een andere manier zijn? Hoe kan ik het touwtje terug in de broek / korte broek krijgen?

Ik heb geprobeerd met mijn handen het touwtje erdoor te duwen, terwijl een kant niet helemaal naar buiten is gevallen. Dat kan soms werken als er niet veel meer te gaan is. Verder breng ik ze meestal gewoon naar het riool.

Koop een nieuw paar !!
Bretels dragen?
Als tijdelijke oplossing ontdekte ik dat ik een veiligheidsspeld kon gebruiken om de broek / korte broek strakker te maken. Dit heeft waarschijnlijk niet de voorkeur om de hele tijd te doen, maar heeft tot nu toe prima gewerkt.
Een riool? Werkelijk?!
Ik ben een meisje met ondergewicht, ik voel me krap als ik ze aantrek, maar ze voelen los rond mijn buik.Ik ben 7 steen en draag maat 8, help alstublieft
Vijf antwoorden:
#1
+11
LifeHackMasta1137
2014-12-14 09:43:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier is een leuke truc die al duizenden jaren bestaat. Het enige wat je nodig hebt is een stukje touw (genoeg om om je middel te wikkelen plus een beetje extra). Serieus, onderschat niet wat je kunt doen met touw.

Trek je broek een beetje omhoog waar je hem normaal zou dragen. Pak het touw en wikkel het om je middel, een paar centimeter onder de taille van je broek. Bind het af met een knoop die strak genoeg is. Een vierkante knoop is voldoende als je haast hebt, maar een paalsteek is zeker de beste optie omdat hij niet wegglijdt en strak kan worden getrokken. Als je het goed hebt gedaan, zul je merken dat je broek er niet af valt. Als dit niet het geval is, moet u het touw waarschijnlijk wat strakker vastmaken.

Als u een bijzonder lange broek heeft, kunt u deze meer omhoog trekken dan hierboven. Vouw vervolgens de bovenkanten over het touw. Als je een volledige omwenteling helemaal om het touw vouwt, maak je een ringkernlus die het touw omgeeft. Dat zal relatief stabiel zijn door wrijving tussen de twee stofoppervlakken. Je zult merken dat deze aanpak vooral effectief is voor extra grote broeken als je er een hebt die te groot is om normaal bij je te passen.

In feite is deze lifehack zo handig dat mensen begonnen met het ontwerpen van speciale touwen speciaal voor het. Sommigen van hen zijn niet echt gemaakt van touw, en velen gebruiken verschillende bevestigingsmechanismen en enigszins verschillende vormen. Het eindresultaat is echter hetzelfde. Mensen noemen deze speciale touwen vaak "riemen". Je vindt er ook broeken die zijn gemaakt met speciale lussen van stof. Deze "riemlussen" doen de truc hierboven voor u; steek het touw gewoon in de lus en het kan er niet uit glijden tenzij de stof scheurt. Soms worden broeken geleverd met ingebouwde elastische touwen; Ik heb gemerkt dat deze vaak zo in de broek klikken of vallen dat ze onbereikbaar zijn; in dat geval, zolang je meer touw hebt, is dat geen probleem (volg gewoon de bovenstaande stappen).

#2
+9
Andrew Williams
2014-12-10 17:28:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou een breinaald moeten kunnen gebruiken met de punt in een van de knopen van het touwtje geklemd om hem terug door de broek te halen. Het kost wat tijd, maar het is in de meeste gevallen mogelijk.

Duw de naald met het touwtje in het gat, druk de broek over de naald en blijf zo ver mogelijk gaan, verwijder de naald en gebruik een vergelijkbare techniek comprimeert en duwt de knoop door de rest van de lus.

#3
+9
Angelo Fuchs
2014-12-10 18:19:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als het gat in de broek groot genoeg is (lees hieronder niet) zodat je er een pen doorheen kunt friemelen, neem je een gewone balpen, haak het koord aan het uiteinde in de haak.

put cord here

Gebruik dan de pen als geïmproviseerde naald en trek hem door het pad waar het koord zou moeten gaan en houd hem weer in je broek.

Ik raad aan om het inktgedeelte uit de pen voordat u deze aanbrengt, zodat u niet per ongeluk op uw broek of zoiets tekent.

Als het gat niet groot genoeg is, demonteer de pen en gebruik alleen de haak. Zoals je op de afbeelding kunt zien, heeft het zelf een kleine haak aan de rechterkant die op een vergelijkbare manier kan worden gebruikt.

Dat is slim. Ik wilde voorstellen om een ​​veiligheidsspeld te gebruiken, maar dat is misschien niet hacky genoeg.
#4
+8
apaul
2014-12-24 07:46:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn vrouw had een goed idee, ze was net een pyjamabroek aan het maken voor kerstcadeautjes en had hetzelfde probleem.

  1. Bind een stuk draad aan een paperclip.
  2. Schuif de paperclip in het gaatje van het trekkoord.
  3. Gebruik een sterke magneet om de paperclip van buitenaf langs het trekkoord te trekken.
  4. Zodra je de andere zijbinder hebt bereikt de draad aan het nieuwe trekkoord en trek het erdoor.
#5
+5
L.B.
2014-12-24 08:00:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Duw het uiteinde van een veiligheidsspeld in het koord en sluit het. Duw nu de grootste van de twee uiteinden van de pin in het gat. Blijf de pin zo ver mogelijk naar binnen duwen en blijf de stof eromheen bundelen totdat je het gewoon niet kunt. Houd nu de pin vast (in de broek) en schuif het dicht opeengepakte gebied weg van de pin (als je de pin in je rechterhand hebt, druk je naar links).

Ga door met dit proces totdat de pin door het andere gat tevoorschijn komt. Verwijder nu de pin ... Je bent klaar!

Ik gebruik dit elke keer als ik tassen met trekkoord maak of de touwtjes in kleding opnieuw moet rijgen.

Dit is wat ik ook doe. Als de broek voor kinderen is (of wat dan ook), kun je het trekkoord aan de achterkant naaien zodat het er niet meer uitkomt.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...