Vraag:
Hoe voorkom je dat de voorruit bevriest?
Dawnkeeper
2014-12-10 04:12:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De winter komt eraan. En aangezien ik geen tijd wil besteden aan het ontdooien van de voorruit van mijn auto, zou ik graag willen weten:

Hoe kan ik voorkomen dat het elke nacht bevriest? Ik heb de ijsontspray geprobeerd, maar het is te duur voor mij.

bedoel je als gevolg van dauw die op de voorruit valt of ernstige ijskappen als gevolg van overbevriezende regen?
Voornamelijk bevroren dauw, maar het kan geen kwaad om te weten dat het regent.
Dawnkeeper, zie http://meta.lifehacks.stackexchange.com/q/1217/59 - deze site verschilt van * veel * sites in het SE-netwerk en blijft veranderen. Misschien wilt u uw mening geven in Meta, waar ze beter zichtbaar zijn. (cc @J.Musser)
Zie http://mechanics.stackexchange.com/questions/39253/best-routine-for-making-a-frozen-car-driveable
Negen antwoorden:
#1
+17
J. Musser
2014-12-10 04:18:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dat is de dauw die aanvriest. Als je een waterdichte hoes over de voorruit gooit, zal er zich nauwelijks dauw ophopen en is het probleem meestal nihil. Hoe dichter de hoes hem omsluit, hoe beter.

#2
+11
Mast
2014-12-10 04:21:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bedek uw voorruit met aluminium:

Aluminium foil

Toegepast op een voorruit, ziet uw auto er als volgt uit:

Aluminium applied

Het zal voorkomen dat dauw vastvriest in de meeste scenario's (het werkt natuurlijk niet tegen zware sneeuwval en sneeuwstormen).

Maar zelfs als er veel sneeuw op valt, zal het verwijderen van de hoes nog steeds zorgen voor het meeste bevriezing.

#3
+3
Mooseman
2014-12-10 04:20:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het gebruik van een waterdichte hoes is uw enige waterdichte oplossing.

Ik heb (gedeeltelijk) geluk gehad met het spuiten van ruitenwisservloeistof als laatste voordat ik de auto verliet. Minder dauwstokken, en de paar stukjes worden 's ochtends gewoon weggeveegd.

#4
+3
William the Pleaser
2014-12-10 04:21:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u uw auto bij ijskoude regen onbedekt laat staan, zal hij net als al het andere ijskoud worden. Sorry, maar de enige oplossing is om het af te dekken.

Voor sneeuw kunt u echter ijsvorming aanzienlijk verminderen en in sommige gevallen elimineren door ervoor te zorgen dat uw voorruit goed is koud voordat er sneeuw op valt. Idealiter betekent dit dat je je auto parkeert en hem een ​​paar uur laat afkoelen voordat de sneeuw begint te vallen, maar als het buiten koud genoeg is, kun je dit versnellen door de verwarming uit te zetten en je ramen te openen voor het laatste deel van de rit naar huis. Je krijgt helaas nog steeds wat verwarming van de motor. Zorg er ook voor dat je een goede hoed bij je hebt.

Dit beantwoordt niet echt de vraag - ik geloof dat het probleem waarmee het OP probeert om te gaan, het glas is dat op een normale nacht bevriest - niet noodzakelijkerwijs waar er regen of sneeuw is. Zoals bij de andere antwoorden hier, lijkt het probleem te zijn vanwege dauw.
Dauw? Shucks, laat de ontdooier gewoon draaien terwijl de auto dan opwarmt. Ik dacht dat we het over dik ijs hadden, zoals je anders misschien zou moeten afbrokkelen.
#5
+3
Jon
2014-12-10 09:39:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoewel ik niet zeker weet hoe goed dit werkt bij problemen met glazuur, probeer dan een product met de naam glaswas. Het is goed om te voorkomen dat vocht en insecten aan het raam blijven kleven, en is misschien net effectief genoeg om uw probleem draaglijk te maken.

Een mengsel van water en azijn wordt verondersteld ijs te verwijderen en ijsvorming te voorkomen. zie Hoe ijs van de voorruit te verwijderen voor meer informatie.

We noemen het hier Rain-X
#6
+2
holroy
2015-03-19 04:16:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De beste oplossing is om de auto indien mogelijk in een garage of carport te krijgen. Verbaasd heeft niemand dat tot nu toe gezegd. Een soort dak boven de auto is echt nuttig.

Als die niet beschikbaar zijn, kan natuurlijke beschutting zoals grote bomen nuttig zijn, naast het afdekken van de voorruit zoals beschreven in andere antwoorden. Ik heb ook auto's gezien die naast ventilatie- of airconditioningopeningen geparkeerd stonden om de warmere lucht te hergebruiken, maar daar moet je wat geluk voor hebben.

#7
  0
user22124
2017-11-26 12:26:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb dit nog nooit gedaan, maar ik zou graag een idee willen voorstellen dat ik net had:

Snijd vier 2,5 cm gleuven in de hoeken van een elektrisch verwarmingskussen , schuif vervolgens vier neodymium magneten met stickers met velcro-stippen erin (in elke afzonderlijke gleuf) en plak ze aan de binnenkant van de voering van het kussen. Plak vervolgens de --- nu --- magnetische hoeken naar het raam in het voertuig met vier andere bijpassende neodymium magneten aan de buitenkant van het raam, en sluit deze aan op een verlengsnoer.

#8
-1
Austen
2016-02-09 01:15:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bedek je voorruit met een badkamermat / vloerkleed met rubberen bodem ... het is niet perfect, maar het zou 's ochtends moeten helpen.

#9
-1
user25770
2016-12-21 10:23:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Houd een föhn en een verlengsnoer in de buurt. Föhns werken goed om deuren los te krijgen en sloten ook te ontdooien.

Dit kan het probleem oplossen, maar het gebeurt heel langzaam en met het risico dat uw voorruit barst. Het kost veel energie om ijs te smelten.
Ik heb nog nooit een voorruit lange tijd hoeven föhnen (indien gebruikt in combinatie met ontdooien, smelt je het ijs in een paar minuten tot het punt waarop zelfs de dikste laag ijs er gewoon af glijdt), en Ik heb hier nog nooit een gebarsten voorruit van meegemaakt. De meeste auto's die in de 21e eeuw in de VS zijn gemaakt, hebben geen voorruiten die gemakkelijk barsten als gevolg van temperatuurveranderingen ... In dat geval zouden we allemaal moeite hebben om de onze te ontdooien. Bedankt voor de downvote!


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...