Vraag:
Kauwgom uit haar verwijderen (hoofdhaar, baard of snor)
fredley
2014-12-10 21:38:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kauwde verkeerd en eindigde met kauwgom in mijn baard. Hoe kan ik het eruit halen? Het afscheren van de baard is een absoluut laatste redmiddel.

'I miss-chewed' is een briljante manier om een ​​zin te beginnen! Hoe lang is je baard?
@JamesWebster Langer dan een stuk kauwgom is breed.
Zeven antwoorden:
#1
+7
Tim Post
2014-12-11 02:07:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Afhankelijk van waar de kauwgom terecht is gekomen, kun je hem gewoon flink afkoelen met ijs, waarna hij veel gemakkelijker met een kam te verwijderen is. Je moet een ijspak maken op een manier die beide kanten van het getroffen gebied afkoelt (bijna bevriest), creatief gebruik van eetstokjes en ritssluitingszakjes ter grootte van een snack kan werken.

Oplosmiddelen zijn natuurlijk een optie, maar let goed op je huid. Sommige mensen kunnen zonder problemen hun handen 20 keer per dag wassen met gedenatureerde alcohol, anderen breken uit bij het zien van vaseline.

Probeer 'bevriezen' (ik gebruik de term losjes omdat je niet echt alles invriezen, gewoon de temperatuur echt verlagen) voordat ik met een chemische stof ga, is het beste advies dat ik kan geven. Ik heb het met ijs uit het haar van mijn kind gehaald, een baard die vastzit aan een volwassene met een gemiddelde pijngrens zou veel gemakkelijker moeten zijn :)

Oh, ja - als je toegang hebt tot vloeibare stikstof, denk er dan niet eens aan.
Aanbevolen: gebruik vloeibare stikstof. Dat zou het heel leuk moeten koelen.
#2
+3
apaul
2014-12-10 23:57:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens wikiHow kun je pindakaas gebruiken:

  1. Koop een van de "zelfgemaakte" stijlen. Hoe hoger het vetgehalte, des te beter, als je de pot voor het eerst opent als je een klein plasje pindaolie erop ziet, zou het moeten werken.
  2. Breng de pindakaas met je vingers of een oude tandenborstel aan op het aangetaste gebied. Wees niet bang om te veel te gebruiken.
  3. Gebruik een tandenborstel of kam om de kauwgom / pindakaas met lange streken te verwijderen. Het idee is om de kauwgom op te lossen in de olie van de pindakaas.
  4. Gebruik een droge handdoek om de pindakaas eruit te trekken. De kauwgom moet met de pindakaas naar buiten komen.
  5. Was, spoel en herhaal indien nodig.

Zorg ervoor dat je de link controleert, er zijn een paar andere methoden die het ontdekken waard kunnen zijn. Ik heb alleen de pindakaas-methode gebruikt, omdat dat de meest voorkomende is.

Waarom gebruik je niet gewoon pindaolie, als dat is waar je voor gaat?
#3
+2
J. Musser
2014-12-10 23:15:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kan je niet uitlachen, want tja ... ik vond de beste manier om hieruit te komen door een sterk citrusoplosmiddel te gebruiken (ik gebruik dit). Het werkte, maar laat een residu achter en kan lichte irritatie veroorzaken. Spray het op, werk het zo goed mogelijk in en laat het een minuut of twee zitten. De kauwgom moet loskomen van het haar en veel gemakkelijker eruit trekken.

Als het buiten onder het vriespunt is en je hebt een lange baard, doe het dan buiten, want door de kou wordt het tandvlees minder plakkerig en rolt het gemakkelijker af.

#4
  0
BaconBot
2014-12-11 05:33:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wrijf er wat spek op. Het spekvet maakt de kauwgom los.

Gom is niet op vet gebaseerd.
#5
  0
user1853181
2015-02-26 20:48:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Plantaardige / olijfolie

Het is gemakkelijk verkrijgbaar en volkomen veilig in gebruik (hoewel een beetje moeilijk op te ruimen).

Ik ging onlangs slapen terwijl ik kauwgom kauwde, en werd 's ochtends wakker met mijn hoofd "vast" aan het kussen. Ik had een plukje haar van bijna flessendop, verstrikt in het tandvlees.

Nadat ik op internet had nagedacht voor advies, gebruikte ik plantaardige (bak) olie, hoewel de olijfolie wordt aanbevolen. Ik heb het blootgestelde gebied 5-10 minuten met een oude tandenborstel geweekt, daarna de kauwgom uitgekamd en het haar een paar keer gewassen met de shampoo (de olie is echt moeilijk te verwijderen).

Het is rommelig en je huid zal een beetje pijn doen bij de haarwortels, maar je zult geen tandvlees hebben. En het verslaat de oplosmiddelen met een afstandsschot.

#6
  0
david
2015-02-27 22:56:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Houd een spuitbus met perslucht ondersteboven en spuit de kauwgom (uiteraard van u af wijzend). Dit zal het vast bevriezen en zou dan gemakkelijk gebroken en uitgekamd moeten worden.

#7
-3
nicael
2014-12-10 22:15:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Smeer wat vet in je baard, zoals zonnebloemolie of shampoo. Daarna kunt u de kauwgom verwijderen.

Kun je het proces van baardvet wat meer in detail uitleggen?
@Tom zoals je je haar wast. Of ik heb het verkeerde woord gebruikt.
Ik noem het wassen van mijn haar meestal niet 'mijn haar invetten', maar oké!
@TomMedley Ik ben er zeker van dat hij smeren bedoelde als "er vet in doen". Zoals in de film / musical "Grease". Dat kapsel waarvan je haar eruitziet alsof het niet van haar maar van plastic is, dat is vet en het in je haar stoppen is vet.
@nicael Ik ken uw shampoo niet, maar de mijne bevat geen olie.
Ja jongens, ik wilde niemand beledigen ... ik bedoel "olie je baard met zonnebloemolie of shampoo" ... hoe kan ik het in vredesnaam in het Engels zeggen: D
@nicael Je zegt het precies zoals je het deed (ik begreep het tenminste meteen). Misschien herformuleren tot: "Smeer wat vet in je baard, zoals zonnebloemolie of shampoo. Dan kun je de kauwgom verwijderen."
@Angelo Bedankt, en ik heb niet gezegd dat shampoo olie bevat, ik zei dat het vettig is.
@nicael Oil werkt op kauwgom omdat het olie is. Shampoo zal hoogstwaarschijnlijk niet werken (hoewel ik het nog niet heb geprobeerd).
Ter info, de meeste kauwgom is ** niet ** op olie gebaseerd. Het is in de meeste gevallen gebaseerd op synthetisch rubber en soms op het sap van verschillende bomen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...