Vraag:
Ik sta in de regen zonder paraplu, hoe kom ik snel thuis zonder te nat te worden?
Unihedron
2014-12-10 15:15:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een probleem dat ik vaak tegenkom, is dat het in regenseizoenen heel plotseling gaat regenen. Het is echt moeilijk om winkels of voetgangers te vinden die zo vriendelijk zijn om een ​​paraplu aan een vreemde te lenen (in dit geval ben ik de arme vreemdeling), en ik kom uiteindelijk vast te zitten onder een willekeurig baldakijn terwijl ik wacht tot de regen stopt. / p>

Wat kan ik doen om snel thuis te komen (of om vooruitgang te boeken) zonder paraplu en te voorkomen dat ik nat word als ik in de regen sta?

Bedoel je "regenseizoen" in moessonstijl of "regenseizoen" in Europese stijl?
@AngeloFuchs Misschien eerst, maar hoe dan ook werkt, regen komt snel op het relevante tijdstip.
Je zou de vraag beter kunnen maken als je aangeeft hoeveel afstand er afgelegd moet worden (50 meter is een ander probleem dan 5 km) en hoeveel tijd je bereid bent aan de oplossing te besteden.
Gebruik opmerkingen om opheldering te vragen of om verbeteringen aan de vraag voor te stellen. Het bespreken van de relevantie van deze vraag zou op meta moeten gebeuren. Ik heb de opmerkingen over deze vraag dienovereenkomstig opgeschoond.
Pak wat plastic zakken van de dichtstbijzijnde supermarkt en gebruik ze als regenjas.
Weet u dat mensen niet smelten als ze nat worden? Hoewel nat worden niet prettig is, zal het je niet doden zolang je niet te veel warmte verliest.
Ga naar de dichtstbijzijnde bar en wacht tot de regen stopt of bel een Uber?
Tien antwoorden:
#1
+16
nicael
2014-12-10 16:01:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bestel een taxi die u rechtstreeks naar uw huis brengt. Voor dit geval bewaar ik telefoonnummers van vertrouwde taxi's in mijn zak. Eet tijdens het wachten een broodje in het dichtstbijzijnde café :)

Nog een variant:

 1. Ik draag buiten altijd een regenjas met capuchon (als ik dat voel er zal of is regenachtig weer), zoals dit

  rain jacket!!!

  bron

  Als je zo'n jas hebt, trek dan de capuchon over je hoofd en rits je rits dicht.

 2. Als je een goede weg naar huis weet met veel bussen tussenstops, gebruik deze .
 3. Als zoiets niet bestaat of je weet het niet, probeer dan naar het dichtstbijzijnde metrostation te gaan.
 4. Nee ondergrondse of metrostations in de buurt, gebruik dan een weg door steegjes met bomen of ren door een bos of kreupelhout.
 5. Ren indien mogelijk niet tegen de regen in, zodat de regen niet in je ogen kan stromen, kies de manieren om ermee mee te rennen

En trouwens, als je van plan bent krantenpapier te gebruiken (niet-glanzende), zou ik het niet aanraden om het in de zware regen te doen vanwege de vreselijke persoonlijke ervaring. Ik zeg dit niet over tijdschriften - ze zijn een heel goed hulpmiddel om regen tegen te houden.

#2
+10
Scimonster
2014-12-10 16:42:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ren, maar pas op dat je niet te snel gaat, zodat je niet uitglijdt. Probeer zoveel mogelijk beschut te blijven (bomen, luifels, de paraplu van iemand anders).

Probeer te beoordelen op welke manier de wind waait. Dan, zelfs als u niet perfect onder dekking bent, kan achter gebouwen blijven wat regen blokkeren.

DV omdat ze de aflevering "mythbusters" http://science.howstuffworks.com/nature/44956-mythbusters-running-in-the-rain-video.htm "running in the rain" -aflevering hebben bekeken, bewezen dat hardlopen het totale aantal van water en vocht op de voorkant van je lichaam dan als je gewoon loopt.
@Phlume Mythbusters bleek ongelijk te hebben en veranderde hun programmabeschrijving na [deze video] (https://www.youtube.com/watch?v=3MqYE2UuN24), waar ze eigenlijk een fout maakten in de show, alleen voor je eigen informatie.
... goed om te weten. we leren hier allemaal iets. Als het antwoord wordt aangepast, zal ik de DV verwijderen
@Phlume Ik heb een beetje bewerkt.
Bij het vergelijken van rennen en wandelen, moet rekening worden gehouden met [water uit de grond] (https://outdoors.stackexchange.com/a/10233/233).
#3
+8
Angelo Fuchs
2014-12-10 18:29:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je in gebieden bent met regelmatig regen, zoek dan een plek waar je 5 minuten kunt blijven. Daarna stopt de regen met het natmaken van je lichaam en kun je alles gebruiken wat je hoofd bedekt (krant, jas) om te helpen tegen het nat worden.

Als je in gebieden bent waar plotselinge moessonuitbarstingen je treffen, doe dat dan observeer de lokale bevolking. Als de straat plotseling leegloopt, zoek dan snel een schuilplaats. Een zware regenbui zal sowieso door de meeste paraplu's regenen, maar duurt slechts 30 minuten of zo. Wacht even af.

Als je de capaciteit hebt om je op deze situatie voor te bereiden, pak dan een opvouwbare regenjas in je rugzak / jas (wat je ook altijd bij je hebt). Dus zelfs als je je paraplu bent vergeten, heb je iets waterdichts bij je.

Bij twijfel: sneller rennen houdt je droger tot het punt waarop je begint te glijden of toch door en door nat bent.

#4
+7
Nick Udell
2014-12-10 17:25:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ren zo snel als je kunt naar de dichtstbijzijnde schuilplaats zonder het risico te lopen weg te glijden.

Uit dit BBC-artikel is de vergelijking van nattigheid (ruwweg):

 W = p * [a * V_r / V_p + A] * D 

Waar W staat voor nattigheid, p is de regendichtheid, a is je "bovenzijde" oppervlakte, A is je "voorkant" oppervlakte, V_r is regensnelheid en V_p is je eigen snelheid. D is de afstand tot de dichtstbijzijnde schuilplaats.

Het resultaat is dat door het maximaliseren van V_p de totale vochtigheid vermindert.

Natuurlijk, als er geen schuilplaats is, suggereert de vergelijking dat je helemaal niet beweegt en wacht uit de regen:

 W = p * (a * V_r + A * V_p) * t 

waarbij t de tijd is die in de regen wordt doorgebracht.

[Relevante MinutePhysics-video?] (Https://www.youtube.com/watch?v=3MqYE2UuN24)
Is dit een levenshack?
Stilstaan ​​als er geen schuilplaats is, zou als één kunnen worden gezien.
Stilstaan ​​houdt je het droogst, maar maakt je koud. Omdat warm en nat meestal de voorkeur heeft boven koud en niet echt droog, vind ik dat een slecht idee.
Je neemt hier de aanname van "koud". Er zijn ook regenachtige warme seizoenen.
#5
+7
LifeHackMasta1137
2014-12-14 09:57:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met moderne technologie kun je dit probleem wegwerken!

In de meeste delen van de wereld worden weersvoorspellingen ten minste dagelijks uitgevoerd en op veel plaatsen kunt u nauwkeurige voorspellingen van uur tot uur krijgen. Een van de belangrijkste dingen die ze proberen te voorspellen, is of er neerslag zal zijn. Zoals je kunt zien in dit onderzoek, waren de beste voorspellers van 7 jaar geleden op een vrije dag bijna 90% nauwkeurig, en sindsdien is het alleen maar beter geworden. U kunt prognoses bekijken op elk apparaat met een internetverbinding, zoals een computer of een smartphone. Je kunt ze ook via tv of radio bekijken als die gemakkelijker beschikbaar zijn.

Dat betekent dat je 90% van de tijd dit probleem kunt vermijden door de weersvoorspellingen te bekijken, die niet meer dan een minuut in beslag mogen nemen. een paar seconden in de ochtend. Als er meer dan 10% kans op regen is, neem dan gewoon een paraplu mee en je hebt het systeem vooraf gehackt om je problemen te voorkomen. U kunt het beter doen door dichter bij de tijd te kijken die u nodig heeft om buiten te zijn, aangezien voorspellingen over het algemeen beter presteren naarmate u dichterbij bent.

Bovendien, als u vaak naar bepaalde andere plaatsen gaat dan uw huis (bijv. kantoor) kunt u in elk van hen een paraplu achterlaten. Hierdoor kunt u controleren voordat u weer naar buiten moet, wat u het voordeel geeft van de meest up-to-date voorspellingen. Het enige nadeel is dat je de paraplu met je mee moet dragen, maar dat is lang niet zo erg als zonder paraplu in de regen terecht te komen.

Als alternatief voor een paraplu kun je een poncho in je zak. Wegwerpponcho's zijn verkrijgbaar voor slechts 1 euro en passen gemakkelijk in een kleine zak. Een vuilniszak met een gat voor je hoofd zal ook werken als je wanhopig bent. Dit zijn goede opties als paraplu's om welke reden dan ook niet acceptabel zijn.

#6
+5
Pobrecita
2014-12-14 17:54:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit antwoord kan uw transport niet verklaren. Als je met een taxi rijdt, zelf rijdt of de bus gebruikt, kan ik daar geen rekenschap van geven. Omdat deze factoren overal verschillen

Mijn methoden:

 • Draag een redelijk waterdichte tas met u. Als je een handtas of een andere handtas hebt, kun je die gebruiken om je hoofd in ieder geval te bedekken en een deel van het water van je lichaam af te leiden.

 • Draag een vuilniszak. Een grote vuilniszak kan worden gebruikt om uw kleding te bedekken en te voorkomen dat u erg nat wordt, en ze zijn ook klein, zodat u ze overal mee naartoe kunt nemen. Als alternatief, ook al is dit geen hack, kun je een paar waterdichte kielen gebruiken (een beetje zoals deze, maar er zijn kleinere).

  • Kleinere opbergzakken die je kan hebben als je uit de winkel komt of ergens kan ophalen, kan met elastiekjes op je ledematen worden aangebracht (of gewoon met de zak worden vastgebonden) om ze droog te houden. Of je kunt je kleren in de tas stoppen.
 • Krant of tijdschrift. Als u deze boven uw hoofd houdt, worden ze nat en niet u.

 • Probeer je kleding uit te trekken. Dit is zeer onwenselijk, maar je kunt zoveel kleding uitkleden als fatsoenlijk is en ze in elke tas stoppen. Of neem een ​​shirt dat je uit hebt (als je kunt) en drapeer dat om de andere kleding te beschermen.

Of in de woorden van Lifehacker.com : Ren ervoor.

je zult minder regen vangen als je sneller rent, maar de hoek van je lichaam heeft ook een effect vanwege de richting van de regen. Voorover leunen kan uw kansen om droog te blijven vergroten. Dit is geweldig, maar in dit geval zou ik me meer zorgen maken over uitglijden en vallen of ergens tegenaan lopen dan nat worden.

Dus probeer:

 • Hoek weg van de regen

 • Niet uitglijden

 • Ren erg snel


Aanvullende informatie

Maak een zelfgemaakte paraplu

Plan vooruit: neem een ​​paraplu mee of bekijk het weer. Sommige apps kunnen u waarschuwingen geven.

Goed antwoord, behalve ... ik zou het gebruik van kranten (die van niet-glanzend papier) niet aanraden.
#7
+1
agonist_
2014-12-10 15:51:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor mij hangt het af van mijn motivatie, maar je kunt:

 • Snel rennen (maar je bent nat, maar je bent snel thuis)
 • Openbaar gebruiken vervoer indien mogelijk
 • Ga een winkel binnen en verveel je
 • Probeer iemand te vragen of hij koffie met je wil nemen
#8
+1
Janet
2017-12-05 02:29:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik bewaar altijd een plastic / waterdichte kaart in mijn rugzak / boekentas. Je kunt ze krijgen bij Trail Illustrated of andere leveranciers. Sommige van onze lokale provincieparken hebben ze ook. Ze zijn compact, sterk, licht van gewicht en kunnen gemakkelijk worden uitgevouwen en boven mijn hoofd worden gehouden als het regent. Ze zijn niet perfect; maar ze kunnen me naar mijn auto brengen die aan het einde van de parkeerplaats geparkeerd staat. (En ik draag mijn rugzak voor me.) Een vuilniszak zou ook kunnen werken. Maar zorg ervoor dat je een mooie dikke krijgt. Maar de uitgevouwen kaart houdt veel meer regen tegen.

#9
  0
user23099
2017-12-03 13:19:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om regen te voorkomen, moet u een jas of een plastic zak bij u hebben (vermijd technologische apparaten).

Als u niet naar huis gaat, neem dan een extra schone kleding mee en stop deze in een plastic zak. Zorg ervoor dat je op een redelijke tijd je huis verlaat, zodat je de tijd hebt om je kleding te veranderen voordat je naar school of werk gaat.

Als geen van de bovengenoemde apparatuur bereikbaar is, raad ik je aan om te rennen en draai het vast, bid dat je je hoofd niet openbreekt en hoop dat je niet nat wordt.

#10
-3
Jon
2014-12-10 17:39:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Improviseer een paraplu door je jas over je hoofd te trekken of door een afgedankte krant te zoeken. Waarschuwing: gebruik uw mobiele telefoon niet voor een geïmproviseerde paraplu, deze is niet groot genoeg en u kunt uw telefoon kapot maken. Probeer geen paraplu met een föhn te improviseren, want deze zijn duidelijk gemarkeerd met "niet voor gebruik in douches".Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...