Vraag:
Hoe natte sneakers snel te drogen?
Mooseman
2014-12-10 10:06:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik stapte in een diepe plas en nu zijn mijn beide sneakers door en door nat. Ik heb geprobeerd ze te openen om ze aan de lucht te laten drogen, maar dit duurt veel te lang. Ik ben ook bang om ze in de wasdroger te doen (omwille van zowel het paar schoenen als de droger zelf)

Hoe kan ik ze snel drogen om weer te dragen?

(Sneakers = trainers voor jou Engels)

Zet ze in de droger!
@zach Zelfs als ik ervan overtuigd was dat er geen nadelige effecten op de sneakers zouden zijn, zijn ze *** veel *** te vies voor de droger.
Dus het is dan een plas modder?
Gerelateerd (duplicaat?): Http://lifehacks.stackexchange.com/q/132/59 (* IMO, dat moet worden gesloten als een dupe hiervan, aangezien deze veel breder is *)
Haal ze door de wasmachine en dan door de droger.
@Zach Ze zijn gewoon vuil geworden door normaal gebruik de afgelopen jaren; niet per se uit de plas.
@Shokhet Ik denk dat ze vergelijkbaar zijn, maar focussen op verschillende aspecten
@abbyhairboat Ik wil de wasmachine echt niet * ook * verpesten! ;)
Waarom de downvote? :O
@abbyhairboat Waarom plaats je geen antwoord?
[Bekijk] (https://mammothlife.wordpress.com/2016/11/16/my-diy-boot-glove-stuff-dryer/) @EricKaufman 's DIY-oplossing.
Elf antwoorden:
#1
+23
nicael
2014-12-10 14:24:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou kunnen proberen om het te vullen met papier (bijv. krant), en dan zou je ze voor de blazer kunnen plaatsen. Als het papier nat wordt, vervang het dan (of gebruik de ventilator als je er een hebt).

Dit heeft als bijkomend voordeel dat het papier helpt de schoenen hun vorm en maat te behouden tijdens het drogen. Anders zie ik uiteindelijk wat krimp (bijvoorbeeld in mijn hardloopschoenen).
Dit werkt ook met leren schoenen.
#2
+7
braden
2014-12-16 05:31:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Telkens wanneer ik naar muziekfestivals ga, gebruik ik de föhn in de hotelkamer. Niet zo eenvoudig als een wasdroger, maar het werkt :) Opmerking: laat de föhn niet in de schoenen staan, anders gaan ze aan vuur.

#3
+4
Sterno
2014-12-12 01:30:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ze in de droger gooien is natuurlijk de snelste en gemakkelijkste manier (ervan uitgaande dat je er een hebt), maar aangezien je dat hebt uitgesloten vanwege het feit dat je je droger niet vuil wilt maken, hoef je alleen maar simuleer de ervaring.

Maak eerst de veters een beetje los en trek de tong uit om de binnenkant van de schoen zo goed mogelijk bloot te leggen. Van daaruit heb je een paar opties, maar ze komen vrijwel allemaal neer op "lucht en / of warmte toepassen".

  • Als het winter is en je hebt de verwarming aan, of het is zomer en als je de airconditioning laat blazen, plaats ze dan ondersteboven op de verwarming / koelopening.
  • Als het een bijzonder zonnige dag is, leg ze dan op wat beton of een asfalt.
  • Als al het andere niet lukt, plaats ze dan voor een ventilator.
#4
+2
apaul
2014-12-17 03:57:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zelfs als u uw vuile sneakers liever niet direct in de droger stopt, kunt u de droger nog steeds gebruiken om ze te drogen ...

  1. Lokaliseer uw externe drogeropening en plaats uw schoenen onder de ventilatieopening. De hete lucht die uit de ventilatieopening blaast, versnelt het droogproces.

Of als de ventilatieopening van uw droger zich op het dak bevindt of anderszins onhandig is geplaatst ...

  1. Plaats je schoenen in een oude kussensloop en knoop de kussensloop dicht. Gooi de bundel vervolgens in je droger en droog in de droogtrommel op de laagste stand. Op voorwaarde dat je niet probeert om enorme zware laarzen te drogen, mag de droger niet worden beschadigd door de schoenen die naar binnen stuiteren en moet de kussensloop vuil bevatten dat loskomt van de schoenen.

Ik gebruik optie 1 voor mijn gevechten en optie 2 voor mijn klauwplaten, beide werken redelijk goed.

Merk ook op dat de kussensloopmethode ook in de wasmachine werkt.
#5
+2
E_lucille
2019-07-01 23:58:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt een föhn gebruiken, maar laat deze maar een paar minuten in de schoenen zitten, want hierdoor kunnen de schoenen kromtrekken, ook als de droger een koude stand heeft die het beste werkt!

#6
+1
user19061
2016-12-26 00:30:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een bladblazer met een hoog volume werkt goed. Steek gewoon het uitvoermondstuk in de schoen en zet de machine aan. Ik heb deze methode gebruikt op doorweekte werkschoenen en het werkt geweldig!

#7
+1
aaa
2018-03-28 18:35:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ze echt nat zijn, neemt kattenbakvulling of rijst snel vocht op, maar dan moet je dat ook weer opruimen.

In Japan maken verschillende elektrofabrikanten draagbare drogers, met opzetstukken voor schoenen. Velen hebben ook een ionengeneratorfunctie om geuren te verwijderen. Om de een of andere reden lijken ze alleen in Japan te worden verkocht.

#8
+1
piojo
2018-03-28 20:47:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als het je lukt om de schoenen voor 95% droog te krijgen (volg de suggesties in andere antwoorden), dan kun je ze de rest van de weg droog krijgen door de schoenen in te spuiten met een droogmiddel zoals 99% isopropylalcohol. Ze zullen nat zijn, maar de alcohol en het water vormen een mengsel dat gemakkelijker verdampt dan alleen water. (Het zal werken, ongeacht of er een azeotroop wordt gevormd.)

Een kleine waaier die op de schoenen blaast, zal het effect ondersteunen. Het heeft geen hoge luchtstroom nodig.

Bewerken: een eerdere versie van dit antwoord gaf aan dat aceton een effectief droogmiddel zou kunnen zijn (als je zeker weet dat het het rubber of de stof niet verzwakt), maar wikipedia geeft aan dat dat niet werkt:

Ondanks het algemeen gebruik als vermeend droogmiddel, is het niet effectief, behalve door bulkverplaatsing en verdunning.

#9
  0
Adam Zuckerman
2014-12-12 00:17:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Maak de sneakers vast aan het deksel van de kofferbak van uw auto (kofferbak voor Engelssprekenden). Duct-tape werkt goed voor dit doel. Rijd met hoge snelheden over de weg. Zolang het niet regent of sneeuwt, zal de lucht die van het dak van uw voertuig stroomt het vocht zeer snel afvoeren.

Opmerking: hoe vochtiger de lucht, hoe langer dit proces kan duren.

Opmerking: gebruik een niet-verharde De weg zal zeker stof doen opwaaien, waardoor de sneakers modderig kunnen worden.

Wellicht moet u er naar kijken nadat u deze procedure hebt gevolgd: Verwijder ducttape van mijn auto zonder lakschade?

enter image description here

Waarom de downvote?
Ik heb een DV toegevoegd omdat het de site een aanfluiting lijkt te maken
@Phlume: Een van de commentaren van het OP gaf aan dat de sneakers "*** veel *** te vies waren omwille van de droger". Hoewel dat niet aan de oorspronkelijke vraag was toegevoegd, dacht ik dat het relevant was voor het antwoord. Dit is ook Lifehack, dus ongebruikelijke antwoorden zijn zowel redelijk als verwacht.
IMO voelt het minder impactvol en meer een "grapantwoord" door het gebruik van satire / komedie. Misschien de woordenstroom / kopie aanpassen en het minder komisch maken, zodat de aflevering minder dwaas aanvoelt?
Ik probeer een manier te bedenken om dit antwoord te bewerken zodat het er meer uitziet alsof het te goeder trouw is geschreven, maar ik kom leeg te staan. Het is een legitieme suggestie, dus deze wordt niet verwijderd. Maar iedereen is vrij om te stemmen als je het niet leuk vindt of denkt dat het zou werken.
Uw vraag luidt "Rijd over de weg met snelwegsnelheden". Dit is in sommige gebieden illegaal, moeten we wetten overtreden? En wat als er dieren of kinderen onderweg zijn, omdat ze op de mijne zitten. Definieer bovendien wat een hoge snelheid is en vertel hoe dit voor u heeft gewerkt. Ik denk dat dit een geldige suggestie is, dus ik zal geen DV maken, maar het moet worden bewerkt omdat het een onvolmaakt antwoord is.
@iliveunderawesomerock, de items die u hebt genoemd, zouden waarschijnlijk gezond verstand moeten zijn, maar een volledige disclaimer vereist juridisch advies, dat buiten het bestek van deze site valt.
#10
  0
Janice
2017-06-13 10:03:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je een elektrische boiler hebt, kun je deze er 's nachts bovenop zetten en zijn ze' s ochtends droog.

#11
  0
Drell
2018-03-28 06:08:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik een droge, droge handdoek, doe de droge handdoek in de schoenen en hij zal een deel van het water uit de schoenen trekkenDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...