Vraag:
Hoe weet ik of een ei bedorven is zonder het open te breken?
Phlume
2014-12-11 02:57:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals iedereen op aarde haat ik de geur van rotte eieren. Hoe weet ik of een ei slecht is zonder het open te breken?

Tot dusver heb ik alleen geprobeerd het open te kraken en dan het ei weg te gooien als het slecht is, maar dat zorgt voor een vieze geur en is zonde - ik zou er misschien wat kunnen gebruiken om te koken dat ik anders zou weggooien.

Met betrekking tot de bewerking: hulp krijgen bij * wat * om te proberen zou zijn waar je zou vragen op [Cooking.SE] (http://cooking.stackexchange.com/), hulp krijgen bij iets * anders * om te proberen zou zijn waar u hier zou vragen.
... lijkt nog steeds een probleem met de scope. een van de "toevallige gevallen" waarin het moeilijk is om op te sommen wat is geprobeerd, maar de vraag is nog steeds geldig.
De tirade is niet gepast
Drie antwoorden:
#1
+42
Tim
2014-12-11 02:59:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik plaats het ei in een glas water.

Als het drijft, is het slecht. Als het rechtop staat, gebruik het dan om te koken (bijv. Een hardgekookt ei maar niet zacht), het wordt oud. Als het zinkt, ben je veilig.

Waarom?

De buitenste schil van een ei heeft twee membranen eronder. Wanneer een ei wordt gelegd, is het warm en begint het af te koelen, waardoor het binnenste deel van het ei meer samentrekt dan de schaal en de twee membranen uit elkaar worden getrokken. Als gevolg hiervan komt er lucht vast te zitten tussen de membranen (er is aanvankelijk niet genoeg lucht om te drijven).

Bron

Naarmate dit ei ouder wordt, wordt lucht aangezogen (door een iets hogere druk van de weeën) via de poriën in het ei. Uiteindelijk komen er ook bacteriën binnen. Als het ei genoeg lucht heeft om te drijven, is het waarschijnlijk slecht met de bacteriën.

4 egg positions

Afbeelding © Tim, 2014

Ik stopte mijn ei in koud water en het kwam op als 'koken'!
Je kunt dat ook gebruiken voor hard koken, maar ik adviseer niet zacht!
Als dit je afbeelding is, is het echt gaaf dat je dit hebt verzonnen. Zo niet, dan zou een toeschrijving leuk zijn :)
+1 ter illustratie van fout! Een antwoord ook, denk ik!
Ik fok kippen - een opmerking over deze techniek - als je je boerderijverse, voorheen ongewassen eieren wast, moeten ze onmiddellijk in de koelkast gaan, omdat je de buitenste laag wegspoelt van wat eens slijm was ... dus de eieren beginnen sneller uit te drogen en * puf * gaat slecht. Anders zijn ze een paar weken goed op het aanrecht!
Is dat niet "fout", gewoon een gepocheerd ei?
@Tim Ik dacht dat het vanwege het "koken" een pan met kokend water moest voorstellen.
Ik gebruik deze techniek ook maar de uitleg slaat nergens op: in feite staat er dat de massa toeneemt (als er lucht naar binnen komt) en dat het daardoor gaat drijven! Het is eigenlijk het tegenovergestelde: gas en water verlaten het ei, waardoor de massa kleiner wordt en het drijft (cf. Archimedes). Ik vond ook een meer gedetailleerde uitleg in een opmerking hier: http://whatscookingamerica.net/Eggs/EggsFloat.htm
@DidierL heeft u een referentie? Omdat het verliezen van iets * lichters * dan water het een hogere dichtheid geeft en zal zinken ...?
@DidierL las dat ... ik citeer hier * Het kantelen wordt veroorzaakt door luchtbellen in de eieren die ** in grootte ** toenemen in de tijd *.
Ik verwees naar de opmerking onderaan die pagina (helaas hebben ze de pagina zelf niet bijgewerkt na de opmerking).
@DidierL hij heeft het mis ... Het gaat niet om het gewicht, het gaat om de dichtheid, en om te drijven moet de dichtheid lager zijn dan 1. * Het maakt niet uit of er meer of minder lucht in het ei zit. * Is onzin. Ga een pingpongbal vullen met een metaal ... Hij zal zinken.
Dichtheid = gewicht / volume. Het volume van het ei is constant, dus het maakt niet echt uit om over het een of het ander te praten. Als je de dichtheid wilt verminderen, moet je het gewicht verminderen. Dit kan alleen als er iets het ei verlaat. Ik denk dat water het ei verlaat en wordt vervangen door lucht of gas, die lichter zijn.
+1 in het algemeen, maar zeker voor de "verkeerde" - grappige, onnodige afbeelding is onnodig grappig
#2
+9
Cary Bondoc
2014-12-17 21:18:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u zich in een situatie bevindt waarin het brengen van water een extra last voor u is, kunt u de kwaliteit van een ei vaststellen door het zachtjes te schudden en het te horen. Dit werkt als een charme in mij.

Er staat in de Bron:

Neem een ​​ei uit de koelkast en houd het tegen je oor. Schud het voorzichtig. Als het vers is, maakt het geen geluid. Als het aan de oudere kant is, zal het ei een beetje rammelen.

Maar volgens deze bron is er hier een waarschuwing

Een ei naast je oor schudden om te zien (of liever hoor) als het rot werkt zonder mankeren voor mij. Eieren die bedorven zijn, maken het karakteristieke geluid van iets dat in de schaal rondspat, terwijl verse eieren helemaal geen geluid maken.

Voor degenen die deze detectiemethode niet gewend zijn, is een waarschuwing misschien op zijn plaats . Houd het ei niet te strak vast en schud niet te krachtig. Het is niet zo dat als je dat doet, je een rot ei niet zult ontdekken. Detectie zal in dit geval net zo eenvoudig of zelfs gemakkelijker zijn. Er kunnen echter ongewenste bijwerkingen zijn.

#3
+8
Joachin Joseph
2015-01-16 07:38:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bron

Via deze methode kan de geschatte leeftijd van de eieren worden bepaald. Zo kunnen we weten hoe lang we kunnen bewaren en welk ei we eerst moeten gebruiken.

enter image description hereDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...