Vraag:
IJs van de voorruit verwijderen
Nick Udell
2014-12-10 17:07:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gerelateerd: Hoe voorkom je dat de voorruit bevriest?

Laten we zeggen dat ik hun advies heb genegeerd en wakker werd met een dikke laag ijs op mijn voorruit, zoals Dat heb ik gisteren gedaan.

Wat is de snelste manier om er vanaf te komen, zodat ik op tijd aan het werk kan?

Hoe koud heb je het? Het daalde hier bijvoorbeeld tot -30 graden Fahrenheit. Ik probeerde een liter warm water te gebruiken en het bevroor op het ijs. Maar het zou kunnen werken als het maar tot 0 graden of zo komt.
IJs of gewoon "frosted over" (er is een verschil ...)
Zestien antwoorden:
#1
+19
James Webster
2014-12-10 17:17:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je een verwarmde voorruit hebt, plak die dan eerst om het ijs los te maken van het oppervlak waaraan het vastzit en het glijdt er gewoon af met een klein duwtje. Als je geen verwarmde voorruit hebt, plak je je kachels dan nog steeds vol en richt je ze op de voorruit. Elke hitte zal helpen.

Werk met een schraper vanaf één kant en zorg ervoor dat je onder het ijs schraapt, waarbij je het probleem bij de bron verwijdert en niet alleen de lagen verwijdert.

Ontdooispray werkt van bovenaf, dus ik denk niet dat het zo briljant is. Maar als je er een hebt, zal het niet veel kwaad doen. Het kan handig zijn als het ijs behoorlijk veerkrachtig is.

Vergeet ten slotte niet om uw lichten te ontdooien! Als u uw lichten aanzet terwijl u uw voorruit doet, zal het ijs waarschijnlijk voldoende opwarmen zodat het eraf is gevallen tegen de tijd dat u klaar bent.

Als je merkt dat je geen schraper hebt, zoals ik vaak doe, is een plastic klantenkaart uit je portemonnee een uitstekende vervanging voor noodgevallen.
Kies een kaart die je niet erg vindt om te breken als deze onder de 20F ligt
Ik (in tegenstelling tot James) begin vanaf de bovenkant en zijkanten en laat de verwarming in het midden beginnen waar hij kan komen, maar het kan afhankelijk zijn van de verwarming van je auto. De mijne is slecht en komt maar een beetje in het midden :)
@seadoggie01 met top Ik bedoelde "oppervlaktelagen" in plaats van "het dichtst bij het dak". Ik werk ook vanaf de zijkanten, maar probeer de onderkant, dus de onderste lagen, te schrapen
@JamesWebster Ah, mijn excuses, dan is dat zelfs beter dan wat ik doe!
#2
+10
GdD
2014-12-10 20:30:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De beste manier om ijs van uw voorruit te krijgen, is door uw auto op te warmen. Toen ik in Wisconsin woonde, zette ik mijn auto aan met de ontdooier (AC uit) op volle kracht, ging terug en nam een ​​douche / kleedde me aan, en kwam dan terug en het ijs glipte gewoon weg.

Dat is natuurlijk slecht voor het milieu en duur (als je in een land woont waar gas duur is).
@AngeloFuchs kunt u de tijd die nodig is om de auto aan te hebben verkorten door het te combineren met het gieten van warm water over het ijs - dan hoeft de auto alleen warm genoeg te zijn om opnieuw vriezen te voorkomen
Het is mogelijk om moeiteloos uw auto te stelen terwijl u onder de douche staat.
Niet noodzakelijk @Sempie, u kunt voor veel auto's starters op afstand krijgen. Veel nieuwere auto's hebben een sleutelloos startsysteem waarbij de motoren draaien zonder dat de sleutel in de auto zelf zit, en de motor stopt als iemand ermee wegrijdt. Zelf had ik een jaren 80 auto met 2 sleutels, ik zou de motor aan laten staan ​​met de auto op slot. Natuurlijk zou iemand het kunnen stelen, maar het is Wisconsin in februari en de auto was ongeveer $ 200 waard.
Zelfs als deze auto bijna geen waarde heeft, als iemand hem zou hebben gestolen, had je waarschijnlijk een heel slechte dag gehad.
Deze praktijk, in Colorado 'puffen' genoemd, is in sommige staten illegaal en kan je een kaartje opleveren.
Het kan ook illegaal zijn om uw auto aan te zetten terwijl u zich uitkleedt.
#3
+5
Thomas Fisher Fish1552
2016-01-22 02:34:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb de spuitbussen van de-icer gebruikt en ze werken geweldig. Als ze naar de ingrediënten keken, gebruikten ze vormen van alcohol om de klus te klaren. Dus ik probeerde de spray van 2: 1 ontsmettingsalcohol in water en het werkte prima. Ik ken sommige mensen die het zelfs rechtstreeks aan hun ruitensproeiervloeistoftank hebben toegevoegd.

Ik zou afraden om warm of heet water op het raam te gebruiken. Je komt er misschien 10 keer mee weg, maar ik heb iemand die methode zien gebruiken en het temperatuurverschil was zo ver uit elkaar en de temperatuurverandering zo snel dat het glas barstte.

#4
+3
Shevliaskovic
2014-12-10 21:27:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb ergens gelezen (weet niet precies waar) dat het handdesinfecterend middel kan worden gebruikt om dit soort ijs te smelten.

Giet wat op het raam en de alcohol smelt het ijs.

Heb je dat zelf geprobeerd?
Het doet. De vrouw zorgt altijd voor een grote fles handdesinfecterend middel als standaard winterbereiding. Hoewel het hetzelfde probleem heeft als de deicer, wordt het aangebracht op de bovenkant van het ijs terwijl het ijs zich vanaf de onderkant aan het raam hecht.
#5
+2
MANEESH MOHAN
2015-12-15 14:52:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou liever hebben dat je het raam van je auto wast met water met een slang en het kan de truc zijn tenzij de temperatuur van de atmosfeer dit water stolt (wat betekent dat als de temperatuur in je regio te laag is, dit niet praktisch kan worden).

Een andere mogelijkheid is om er keukenzout op te strooien, hierdoor smelt het ijs eraf en is het ook nog eens zuinig.

Dit heeft één groot nadeel: al dat water zal zich op de grond verzamelen en bevriezen.
@Hobbes Maar we hebben het probleem opgelost en ik hoop dat het geen probleem zal zijn in een land waar je ijs vindt in plaats van aarde.
@MANEESHMOHAN Er is een verschil tussen gewone grondijs (die verrassend onglad is) en een laag zoet water die mag bevriezen (die vreselijk glad is)
@AngeloFuchs Bedankt vriend, ik wist hier niets van, aangezien ik van een plaats dichtbij de evenaar kom. Hier vinden we zelden een ijsregen en daarna ijs op het land, en dus was ik me niet bewust van de gladheid ervan. Hoe dan ook, bedankt om dit met mij en anderen te delen.
#6
+1
Adi Bradfield
2014-12-10 17:18:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een methode die ik heel snel heb zien werken, is lauw water over de voorruit gieten, tenzij het uitzonderlijk koud is, als je koud water zou willen gebruiken, anders zou de extreme temperatuurverandering het glas kunnen doen breken.

Dat voegt vaak gewoon nog een laag ijs toe over de reeds bestaande.
En zelfs als dat niet het geval is, zal het mogelijk op de grond bevriezen voor een potentieel gevaarlijk slipgevaar.
Ik heb eigenlijk kokend water op de voorruit gebruikt om op tijd aan het werk te gaan.
Kokend water is een slecht idee. Door de thermische schok kan uw voorruit barsten.
Stel glas NOOIT bloot aan een snelle thermische verandering, tenzij u het wilt vernietigen.
@Hobbes Ik heb dat vaak gehoord, maar ik ken zoveel mensen die precies dat doen en GEEN van hen heeft ooit gemeld dat het glas gebroken is. Heeft u enig bewijs wanneer dat gebeurt?
@Sempie Zelfde vraag als voor Hobbes ook voor jou :)
https://www.miniphysics.com/cracking-glass-with-hot-water.html
@Sempie Ja! Drinking Glass zal dat doen. Maar uw voorruit is hier niet van gemaakt. Gewoon glas (het glas waarvan je drinkgerei is gemaakt) versplintert tot scherpe randen. Autoklasse zal dat niet doen. Dus ja, drinkglas versplintert bij een te snelle temperatuurverandering, maar autoglas?
Waarom zou een voorruit zich anders gedragen? Het is letterlijk gewoon (meerdere gelijmde lagen) glas.
@Sempie Nee, dat is het niet. Voorruitglas is gegloeid (https://en.wikipedia.org/wiki/Annealing_%28glass%29) Bekijk deze video waar het onder meer wordt uitgelegd https://www.youtube.com/watch?v = 0i5rycLJ3D8 Alsjeblieft @ AngeloFuchs me, als je antwoordt, krijg ik een melding :)
#7
+1
Kevin_Kinsey
2016-01-13 23:56:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Klinkt als een goed probleem voor een verlengsnoer en een BlowDryer.

Het kost VEEL energie om ijs te smelten, dus dit is geen efficiënte methode. Het is beter om een ​​elektrische kachel in de auto te plaatsen. Dat duurt nog even, maar het zal in ieder geval het ijs van binnen naar buiten smelten, wat betekent dat als het ijs eenmaal is gaan smelten, het niet aan de voorruit blijft kleven en gemakkelijk kan worden afgeschraapt.
Nou, je hoeft het niet allemaal te smelten, net genoeg om het los te krijgen. Dat gezegd hebbende, als het ijs erg dik is, is het beter om van binnen naar buiten te werken.
#8
+1
computercarguy
2017-11-09 22:26:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet dat dit een oude thread is, maar ik heb verbluffende resultaten behaald met RainX. Het helpt voorkomen dat sneeuw, ijzel en ijs zich ophopen. Zelfs als het zich opstapelt, is het veel gemakkelijker om af te schrapen. Het merk RainX maakt ook ontwasemingssprays die goed werken om opgehoopt ijs te helpen breken tijdens het schrapen. Het heeft RainX in de deicer, dus het helpt ook om de RainX op je voorruit te houden. Deze truc werkt zo goed dat ik hem op al het naar buiten gerichte glas van mijn auto gebruik, inclusief zijspiegels.

Zoals vermeld in andere antwoorden, is het gebruik van de ontdooierinstelling van de auto een goede toevoeging aan de procedure.

Door al deze opties te gebruiken, wordt begonnen met het verwijderen van het ijs van beide kanten van het ijs. Dit verbetert uw vermogen om het eraf te schrapen aanzienlijk met een ijskrabber.

Ik heb RainX voor het eerst toegevoegd aan de routine voor het schrapen van ijs bijna 2 decennia geleden. Het ijs die winter was zo dik en hard als ik me ooit herinner. Ik brak talloze schrapers, tot het punt waarop ik elke keer dat ik ze beschikbaar zag 2-3 ijskrabbers kocht. We hebben het over +3/4 "ijs elke ochtend en elke nacht gedurende minstens een week, en dat was minder dan +6" sneeuw op de auto. Ergens in die week heb ik RainX op mijn voorruit, zijruiten en achterruit aangebracht. De volgende keer dat ik moest schrapen, kwam het ijs in grote brokken los, in plaats van fijn geschoren ijs. Ik heb de schraper niet eens gebroken!

Toen ik jaren later de RainX-deicer vond, kreeg ik er een en gebruik deze nu al vele jaren. Het werkt uitstekend op vorst en op dikke ijslagen. Ik gebruik hem zelfs in de zomer om snel een laag RainX neer te zetten. Voor $ 4 per blik / fles vind ik het de moeite waard om mijn vingers minder te bevriezen en sneller aan het werk te gaan. Ik gaf het vroeger als kerstcadeautjes!

Als extra bonus werkt RainX tijdens het rijden. Hiermee kunnen uw ruitenwissers opspattend sneeuwbrij, vallende sneeuw, enz. Beter verwijderen. Als je je voorverwarming hoger zet, glijdt de sneeuw die in water verandert heel gemakkelijk weg. Het merk RainX maakt ook een ruitenwisservloeistof waarin RainX zit, die toevallig wordt beoordeeld tot een temperatuur van iets meer dan dertig graden Fahrenheit, wat helpt om je voorruit bedekt te houden met RainX en vrij van ijskoude sh-tuff.

Volledige openbaarmaking: ik word op geen enkele manier onderschreven of betaald door RainX, ik hou gewoon echt van wat het voor mij doet.

#9
  0
Jon
2015-01-03 17:26:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Water en azijn op de voorruit moeten een voorruit ontdooien.

Oorsprong: beweringen over het gebruik van een mengsel van azijn en water om ijs van de voorruit van een auto te verwijderen, komen elk jaar op internet rond de tijd van de eerste vorst halverwege tot laat in de herfst. In de afgelopen jaren is dit advies wijdverspreid omdat informatie suggereert dat het sproeien van azijn en water (gemengd in een verhouding van 2: 1 of 3: 1) ijs van een reeds bevroren voorruit zal verwijderen, maar de punt is niet ontstaan ​​als icing-methode, maar eerder als een manier om te voorkomen dat ijs zich op een voorruit ophoopt, zoals opgemerkt in een krant uit 1992. Lees meer op http://www.snopes.com/inboxer/household/vinegar.asp # g2YAmZvvTbC6y0MF.99

Sommigen zeggen echter dat het in de voorruit past.

Een column "Hints from Heloise" uit 1980 pleitte voor hetzelfde idee: Door bewolkte, gestreepte ramen naar de wereld kijken? Maak ze schoon met een mengsel van azijn en water. Hetzelfde met de voorruit. Azijn helpt ook om vorst op die koude ochtenden te vertragen als je het de avond ervoor op de voorruit giet (drie delen ciderazijn op een deel water). De vraag of deze methode van ijspreventie inderdaad de voorruit zal beschadigen, is een kwestie van discussie, met enige waarschuwing dat dit het geval is: Giet een mengsel van azijn en water op de voorruit zodat het aan het glas bevriest voordat de regen het doet, waardoor ijs voorkomen. Helaas eet azijn putjes in de voorruit.

Lees meer op http://www.snopes.com/inboxer/household/vinegar.asp#g2YAmZvvTbC6y0MF.99

#10
  0
Mags
2015-10-28 20:13:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik neem aan dat het geen optie is om de auto in een garage te laten staan. . .

http://www.wikihow.com/De%E2%80%90ice-Your-Windshield

Ik hou van ontsmettingsalcohol en water oplossing (2-2) en de tip om ontsmettingsalcohol in het sproeierreservoir te doen (3-3). Ik ga het dit jaar proberen in plaats van een commerciële oplossing te kopen. Hopelijk werkt het net zo goed als in de video die ik zag. Ik doe het met de verwarming / ontdooiing op volle kracht om het een beetje extra te helpen.

Welkom bij Lifehacks! Kunt u informatie van uw link in uw antwoord zelf opnemen? Dat zal toekomstige gebruikers helpen als de link niet meer werkt. Dank je!
#11
  0
user11698
2016-01-13 14:42:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik had het plotselinge idee om antivries te proberen en het werkte redelijk goed

Welkom bij Lifehacks! Kunt u dit uitbreiden, misschien enkele referenties opgeven * waarom * dit werkt? Dank je!
#12
  0
Stan
2016-07-08 22:24:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een NYLON-kam is in een mum van tijd een geweldige, gemakkelijk te vinden en effectieve ijskrabber. Nylon is sterk en beschadigt de delen van de auto die u tijdens het werk kunt raken niet. Geen pannen met heet of kokend water, elektriciteit of chemicaliën nodig.

Als je klaar bent, kun je het nog steeds gebruiken om je coif na de training glad te strijken. :)

Ter info: geboren in Maine, ik woon in Montreal, Canada, waar zout water bevriest

#13
  0
MooseLucifer
2016-07-15 00:47:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ik buiten parkeerde, drapeerde ik een handdoek over de bestuurderskant van de voorruit. Zelfs als het regent en vriest, zal de stof niet aan het glas vastvriezen en zal voorkomen dat condensatie zich vormt en verandert in ijs op het glas.

#14
  0
Mark Northcott
2017-02-08 05:25:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

als je een goede autoschraper hebt en er is dik ijs op de ruiten, gebruik dan niet de platte kant van de scraper. gebruik de achterkant van je schraper, die moet wat platte bultjes hebben. Gebruik lange slagen heen en weer over de ramen met deze zijde, die snel door het ijs komen. doe eerst het hele raam op deze manier en probeer het ijs er niet helemaal uit te halen. draai het dan om en schraap met het platte mes. het zou heel gemakkelijk moeten komen. ik deed net mijn sedan met een kwart inch ijs erop in ongeveer 5 minuten, en sommige mensen waren al een half uur aan het schrapen.

#15
  0
Dawson
2017-11-17 22:15:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Maak een mix van 25% water en 75% ontsmettingsalcohol.

Giet het in een verstuiver.

Doe het deksel erop. Spray op het autoraam en ICE is weg.

De tijd die u de ene keer naar de andere spuit, is hoe snel het werkt.

#16
-1
Dragonrage
2016-01-23 01:26:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Deze kunnen allemaal in een mum van tijd als deicers werken.
- Zoutwater-augurkensap
- Bietensap
- Frisdranken
- Kool Aid

http: //naturehacks.com/how-to-melt-ice-snel-en-natuurlijk/

In elk beits "sap" zit azijn, dat kan kuilen in de voorruit, zoals vermeld in andere antwoorden. Frisdranken en Kool Aid bevatten grote hoeveelheden suiker, wat meer een puinhoop zal zijn dan het ijs en de sneeuw, nadat het zich heeft opgehoopt. U moet uw auto wassen nadat u deze methode hebt gebruikt, waardoor uw deur waarschijnlijk alleen maar dichtvriest.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...