Vraag:
Hoe verwijder je schroeven met gestripte koppen?
L.B.
2014-12-10 07:46:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals de vraag stelt, ben ik op zoek naar een grondig gestripte schroef (de kop is gestript) van een harde schijf. Mijn belangrijkste probleem is dat ik geen elektrisch gereedschap beschikbaar heb om de schroef te verwijderen. Hoe kan ik de schroef verwijderen zonder hem uit te boren?

Acht antwoorden:
#1
+29
hairboat
2014-12-10 09:09:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer een rubberen band tussen de kop van de schroef en de schroevendraaier te plaatsen.

enter image description here

Dit helpt meestal om de wrijving te vergroten.

Ik geloof echt dat ik het verder heb gestript.
@L.B. Ja, ik denk niet dat dit zo goed zou werken op echt gestripte hoofden.
@abby haarboot kun je wat gedetailleerder uitleggen hoe rubber helpt? Klinkt interessant maar kan me niet voorstellen hoe het helpt
@pythonstarter Rubber heeft echt een goede wrijving. Heb je geprobeerd rubber over een oppervlak te wrijven? Het grijpt heel goed. In dit geval wordt de rubberen band ook naar beneden gedrukt in wat er overblijft van de spleet van het hoofd (hoe dat ding ook wordt genoemd), waardoor een betere grip ontstaat.
#2
+10
Angelo Fuchs
2014-12-10 18:58:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt een goed mes of ander zeer scherp en heel hard gereedschap gebruiken en kleine parallelle krasjes maken op de schroef (wat er nog van over is), of een dieper kras in het midden. Gebruik dan de hack van abby en een platte tool . Ik vond het het handigst om het inbus (zeskantige schroef) deel van mijn gereedschap te gebruiken om hier perfect voor te zijn. Afhankelijk van de situatie die je bij de hand hebt, kan een afgerond stuk gereedschap van meer nut zijn.

Je moet veel neerwaartse kracht op het gereedschap uitoefenen om dit te doen.

Op die manier kun je zal de rubberen band in de kleine krasjes drukken en als je het gereedschap draait, zal het lichtjes gaan trillen. Dit kost enige tijd om resultaten te produceren, maar het werkt. U kunt de voortgang volgen als u de krassen parallel maakt met iets in de buurt.

Hierbij wordt ervan uitgegaan dat de schroef überhaupt gaat draaien, dus het kan zijn dat u deze moet smeren voordat u dit doet. Als het is vastgeroest of anderszins totaal niet te draaien is, heb je misschien verloren.

"hack of abby" dat antwoord ontbreekt!
@Santropedro 'abby' was onderdeel van de nickname van de gebruiker 'haarboot' toen ik dit antwoord schreef. Ik heb een link toegevoegd.
Ik ben het ermee eens, hairboat = abby. Het staat op haar profiel.
#3
+9
James Jenkins
2014-12-11 00:13:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als de kop niet verzonken is, kan een griptang (bankschroef) worden gebruikt om de kop van de schroef vast te pakken en te draaien.

#4
+5
subjectivist
2015-02-07 04:17:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om te beginnen moet de juiste schroevendraaier worden gebruikt. Vaak grijpt de juiste schroevendraaier de schroef vast als deze gestript lijkt. Gebruik ook een scherpe schroevendraaier, zonder afgeronde hoeken. Bij een juiste schroevendraaier wordt meestal een kruiskop gebruikt in plaats van een riet-en-prins met een scherpere punt, en een # 2 schroevendraaier in plaats van een # 1. Zeer zelden wordt een # 1-schroef op een computer gevonden. Schroeven zijn misschien klein, maar zijn nog steeds nr. 2. Als een # 2 zelfs de schroefkop begint te passen, is het een # 2-schroef. Hetzelfde kan niet gezegd worden voor nr. 1.

Bij de luchtmacht leerde ik de juiste manier om een ​​schroef te verwijderen. Op deze manier kunnen veel schijnbaar gestripte schroeven worden verwijderd. Gebruik zoals gezegd de juiste schroevendraaier. Ten tweede, oefen neerwaartse kracht uit. Ten derde, stoot tegen de schroevendraaier en draai niet. Meestal is een lichte greep te voelen, maar de schroevendraaier draait eraf. Die kleine greep kan worden uitgebuit. Door een scherpe schroevendraaier te gebruiken en er tegenaan te stoten, terug en vierde, zal die lichte greep in een schouder slijten die groot genoeg is om de schroef mee op te winden. Het vereist een bepaald gevoel om dit te doen, wat niet moeilijk te verkrijgen is.

Ik wil vervolgen door te zeggen hoe je het strippen van een schroef kan voorkomen. Ga je gang en draai het grootste deel van de weg naar binnen. Wanneer het de laatste is en strak begint te worden, stop dan met draaien en begin te stoten. Gebruik kleine hobbels en nooit grote bewegingen.

Wauw! Ik heb daar nooit iets van geweten! Bedankt voor de informatie, ik zal dat in gedachten houden voor toekomstig gebruik!
#5
+1
Lindsay Morsillo
2015-02-07 00:53:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoe zit het met het epoxy of superlijmen van een stuk gereedschap op de schroef? Of lijmt u iets aan wat er over is van de schroef zodat u deze met een tang of een sleutel kunt vastpakken?

Dit kan nauwkeurig werk zijn, dus misschien wilt u gebieden afplakken die u niet wilt laten kleven Aan. U kunt alles wat u op de schroef gaat lijmen gebruiken als een slag door de afplaktape om het masker te maken.

#6
+1
michaelpri
2015-02-26 04:05:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet dat dit erg laat is, maar ik ken hier een geweldige hack voor. Alles wat je nodig hebt, een lucifersstokje. Het enige wat je hoeft te doen is de vierkante onderkant van de lucifer te gebruiken en deze in de schroef te steken. Nu kunt u de schroef eruit halen door de lucifer als een normale schroevendraaier te gebruiken.

match

Wauw! Dat is zo gaaf! Daar had ik nooit aan gedacht!
#7
+1
niels nielsen
2017-11-24 12:27:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

er is een tool genaamd een easy-out die je in het opgekauwde schroevendraaiergat van een kruiskopschroefkop kunt steken en, door de easy-out vast te pakken met een tang, de vastzittende schroef kunt losdraaien. Het is misschien moeilijk om er een te vinden die klein genoeg is voor uw harde schijf, maar goed uitgeruste hardwarewinkels hebben ze in verschillende formaten.

Ze worden ook wel "schroeftrekkers" genoemd. Ze hebben een omgekeerde schroefdraad die in de versleten schroevendraaier steekt terwijl je draait om de schroef te verwijderen.
precies goed @stan
#8
+1
Stan
2019-10-08 20:00:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vergeet niet dat u een sleuf in de kop van elke schroef kunt snijden met een versleten dop. Een kleine slijpmachine zoals een Dremel Tool, of een ijzerzaag met fijne tanden als je bij de kop van de schroef kunt komen of het niet erg vindt om de rand te beschadigen, vooral als het een ring of ring is die kan worden vervangen.

Er zijn ook verschillende andere gevormde driverbladen die passen op een versleten / gestripte Phillips, posi-driver of screw-lox schroefdop, zoals een Robertson-schroevendraaier met vierkante kop.

Veel succes.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...