Vraag:
Hoe kan ik vochtige kleding in huis sneller laten drogen?
Nick Udell
2014-12-10 17:03:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is momenteel koud en ik kan niet veel sparen om het huis te verwarmen.

Zijn er kosteneffectieve tips om natte kleding sneller op te hangen (en bij voorkeur de lucht)?

Zorg ervoor dat er voor de mal een raam open staat op een kier om het overtollige vocht dat je aan de lucht hebt toegevoegd uit je wasgoed te laten ontsnappen.
Goed punt, zal de koude lucht het droogproces niet vertragen?
Bij koud weer kan ik mijn was buiten ophangen en het droogt goed .. Buiten lijkt de windsnelheid een belangrijkere factor te zijn. Misschien is luchtbeweging (via een ventilator misschien) hier een deel van de oplossing.
Dat is een goed punt. Normaal hing ik de kleren ook buiten op een winterdag, maar ik woon in Groot-Brittannië en de winter is voor ons als een moessonseizoen.
Ik woon ook in Groot-Brittannië .. Ik heb een wasdroger gekocht: P
Als ik het geld heb, is dat het eerste op mijn lijst.
Je moet het vocht uit de kamer halen, anders zal het ergens onheil veroorzaken. Kun je een andere kamer gebruiken en het raam een ​​beetje open laten staan? Of een balkon? De gang? De badkamer - je zult de badkamer toch moeten luchten.
Gemarkeerd om te sluiten omdat er geen levenshack nodig is. Het beste antwoord is om de items uit te wringen en er vervolgens een ventilator voor te plaatsen, wat redelijk gezond is en zeker geen hack. Er is geen bewijs aangetoond waarom veelgebruikte technieken om dingen te drogen niet werken.
@CaptainObvious De "gewone techniek" is een droogtrommel.
Niet alle kleding kan in de droogtrommel worden gedroogd, met name natuurlijke wol. Ik heb er nog nooit van gehoord ze uit te wringen en voor een ventilator te zetten. Weet u zo zeker dat dat gevoel net zo gewoon is als u denkt?
Vier antwoorden:
#1
+8
Andrew Williams
2014-12-10 18:02:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vind dat drogen meer te maken heeft met de hoeveelheid lucht die wordt verplaatst, meer dan met de temperatuur, zeker een hete wasdroger of hete radiatoren doen het werk het beste, maar dat betekent niet dat dit de enige manier is.

Dus hoewel het niet perfect is (zoals bijna kosteloos) zal een ventilator voor je kleding helpen bij het droogproces. Een andere optie is om je kleding hoog in huis te laten hangen, waar het een beetje warmer dan het maaiveld, voordat er droogtrommels werden gemaakt, hadden veel huizen rails op een pully-systeem waarop kleding werd gedroogd.

#2
+4
Lefty
2015-01-14 03:38:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je het kunt betalen, wint een luchtontvochtiger zonder meer. 1) je kleren drogen sneller, 2) vocht wordt VERWIJDERD uit de lucht, niet toegevoegd, 3) alle verbruikte energie ( mogelijk meer) wordt als warmte naar je huis teruggevoerd.

#3
+2
subjectivist
2015-01-14 00:07:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Overtollig water moet eerst worden verwijderd. Leg een badhanddoek met de jas uitgespreid op de handdoek, rol de handdoek op en stamp erop. Dat zal bijna al het water verwijderen. Als het meeste water wordt verwijderd, drogen kleren vrij snel overal waar ze worden opgehangen. Het helpt ook om bij een ventilatieopening te hangen.

#4
-1
GimmeTehRepz
2015-01-15 00:54:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om te voorkomen dat het water de lucht in gaat en problemen veroorzaakt, moet je het eerst eruit halen.

De beste optie is om je kleding te strijken. Het droogt niet alleen de kleding, maar houdt ze ook kreukvrij. Ook verbruikt het strijkijzer veel minder elektriciteit dan nodig is om het hele huis te verwarmen.

De tweede beste optie is om de kleding uit te wringen. Je kunt wat met de hand doen, maar meestal vind ik het moeilijk om genoeg druk op de stof te krijgen om het water eruit te persen. Als je twee deegrollen in je keuken hebt, kun je elastiekjes gebruiken om ze bij elkaar te houden, en je kleding door de deegroller trekken. Leg anders je kleren op een tafel en rol het water eruit met de ene deegroller. Dan zou je voldoende druk moeten kunnen uitoefenen om het water eruit te krijgen.

Als laatste redmiddel zou je een föhn kunnen gebruiken om je kleding op die manier te drogen. Het is minder elektriciteit dan het huis verwarmen, maar ik betwijfel veel als je klaar bent met het drogen van de kleren.

Na het strijken hangt het vocht nog in de lucht. Je kunt het gewoon niet zien, maar het zal ergens condenseren.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...