Vraag:
Wat is de beste manier om stoom op een spiegel kwijt te raken?
Amirreza Nasiri
2014-12-10 02:47:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat is de beste en continue manier om stoom en mist op een spiegel te verwijderen? De onderstaande afbeelding is wat ik bedoel:

enter image description here
Afbeelding van: vivaitalianmovies.com

In de In het verleden heb ik geprobeerd zeep en tandpasta op de spiegel te gebruiken en het werkte slechts 4-5 minuten, daarna moest ik het steeds opnieuw doen. Dus ik denk dat het geen goede methode is om van deze stoom af te komen.

Heb je geprobeerd te voorkomen dat de spiegel in de eerste plaats beslagen raakt? De deur van mijn badkamer open houden terwijl ik de afzuigventilator aan de tegenoverliggende muur laat draaien, heeft me geholpen. Een goede luchtstroom doet wonderen.
Is er een reden waarom u de badkamerventilator of open deur niet gebruikt? Als dat het geval is, moet je het vermelden, want je moet er toch een doen om ervoor te zorgen dat je badkamer niet schimmelt ...
Wat betekent "beste en continu"? Heeft u een ander woord gebruikt dan het woord dat u bedoelde?
Laat het niet ophopen [in de eerste plaats.] (Http://diy.stackexchange.com/questions/7933/is-there-a-technique-to-make-a-shower-mirror-fog-free)
Elf antwoorden:
#1
+16
derobert
2014-12-10 03:01:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De mist komt doordat de temperatuur van het spiegeloppervlak onder het dauwpunt van de lucht in de kamer ligt. Dat leidt tot twee voor de hand liggende benaderingen:

 1. Verhoog de temperatuur van het spiegeloppervlak, dat wil zeggen: zorg voor een verwarmde spiegel.

 2. Verlaag de dauwpunt (vochtigheid) van de lucht in de kamer. Als het bijvoorbeeld een badkamerspiegel is, zet u de afzuigventilator van de badkamer aan tijdens het douchen. Dit helpt ook om schimmelgroei in de badkamer te voorkomen.

En, de snelle oplossing ... veeg het af met een schone handdoek of verwijder het met een föhn. Dit werkt als je de luchtvochtigheid een beetje hebt gedaald.

#2
+9
Luke Shimkus
2014-12-10 02:51:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je er een hebt, kun je een föhn gebruiken. Het is een slimme, eenvoudige oplossing voor een veelvoorkomend probleem. Best netjes!

#3
+8
Pobrecita
2014-12-19 07:19:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier zijn enkele methoden die ik gebruik:

Scheercrème

Veeg wat scheren voordat je gaat douchen crème op je badkamerspiegel. Het zorgt ervoor dat het niet beslaat, zodat je niet hoeft te wachten om aan het werk te gaan met je toiletartikelen of je scheert nadat je uit de douche bent gekomen.

Voor mij werkt dit heel goed. Hier is hoe het werkt:

thenakedscientists.com

Dave - In sommige opzichten stopt het niet echt met beslaan. Stoom is een heleboel kleine druppeltjes water. Als het licht erop valt, wordt het licht verbogen en krijg je een erg vervormd beeld dat, als je er vanaf beweegt, er net uitziet als een soort mist. Wat het scheerschuim doet: er zitten veel wasmiddelen in en die wasmiddelen verminderen de oppervlaktespanning van de waterfilm, zodat er niet veel kleine druppeltjes ontstaan. Het vormt gewoon een groot plat laken waar je veel beter doorheen kunt kijken, zodat je er doorheen kunt kijken, ook al condenseert het water.

Ben - Dus er is letterlijk dezelfde hoeveelheid water daar; het is gewoon een verandering in de structuur van het water. Dus waarom maken de druppels het zo moeilijk om dingen te zien?

Dave - Omdat water een vrij hoge brekingsindex heeft - als er licht op valt, buigt het. Als het dit gebogen oppervlak van een druppel raakt, fungeert elk in feite als een klein lensje, licht wordt weerkaatst in allerlei verschillende richtingen en zorgt ervoor dat het er in wezen wit uitziet. Hierdoor wordt de afbeelding verbroken en ziet het er wazig uit.

1 liter spuitfles

2 el. huishoudelijke ammoniak

1/2 kopje ontsmettingsalcohol

3 druppels afwasmiddel

1). Giet 2 el. ammoniak, 1/2 kopje ontsmettingsalcohol en drie druppels afwasmiddel in een fles van 1 liter.

2). Vul de fles met kraanwater, kantel de fles tijdens het vullen om schuimvorming te minimaliseren.

3). Draai het sproeimechanisme stevig vast om lekkage te voorkomen. Je anticondens glasreiniger is nu klaar voor gebruik op dezelfde manier als een glasreiniger die je in de winkel koopt.

Voor mij werkt dit tot 10 minuten en werkt het op glazen lenzen voor brillen, zoals goed. Dit werkt beter als u meerdere lagen aanbrengt en kan ook worden gebruikt voor het reinigen van het glas.

Het maken van een 50-50 oplossing van azijn en water zal ook voldoende zijn. In plaats van een spiegelreiniger zoals Windex te kopen, die een heleboel chemicaliën bevat, kunt u in plaats daarvan deze volledig natuurlijke reiniger gebruiken.

Giet gewoon een kopje water en een kopje azijn in een oude spuitfles , voeg een druppel of twee afwasmiddel toe en spray. Veeg de spiegel af met een handdoek en het glas moet een paar dagen stoombestendig blijven.

Azijn heeft een geur, maar het zou binnen een uur moeten verdwijnen. Je kunt ook citroensap toevoegen voor een fris ruikende badkamer.

Ook het gebruik van föhns is:

als je het vergeten bent of niet voelt net als iets op je spiegel aanbrengen, kun je een föhn gebruiken om snel het water uit je spiegels te verwijderen.

Is er een techniek om een ​​douchespiegel mistvrij te maken?:

Deze Q&A heeft veel methoden die kunnen worden gekocht.

Enkele methoden om deze producten effectiever te maken zijn:

 • Zet een ventilator aan terwijl u douche.

 • Neem je spiegel neer terwijl je doucht en leg er een handdoek overheen. Wacht 5 minuten na het douchen en zet het dan weer op. Of breng de handdoek aan terwijl deze rechtop staat.

 • Gebruik ook dikkere producten zoals scheerschuim en zorgt ervoor dat ze langer blijven. Zeep met het water in de lucht kan wegspoelen.

 • Warme voorwerpen op de spiegel zetten werkt ook.


Aanvullende informatie en dingen die ik niet weet, werken

 • Autowas

  Voorkom dat uw badkamerspiegel beslaat na uw volgende warme douche. Breng een kleine hoeveelheid autopasta was aan op de spiegel, laat deze drogen en poets met een zachte doek. De volgende keer dat u uit de douche stapt, kunt u uw gezicht onmiddellijk in de spiegel zien. Wrijf de was op sanitair om watervlekken te voorkomen.

 • Afwasmiddel

Het gebruik van een dun laagje afwasmiddel kan ook voldoende zijn. Doe een paar druppels zeep op je handpalm en voeg water toe. Veeg deze zeepachtige hand over het gezicht van de spiegel en veeg hem vervolgens schoon met een papieren handdoek. Voilà.

Spiegel moet ongeveer een dag helder blijven; dan kunt u het proces gewoon herhalen. Het gebruik van deze methode is ook handig om andere douchegebruikers weg te kruipen. Schuim gewoon je handen in met zeep, schrijf je bericht en veeg af.

Van LifeHacker.com KeithS-opmerkingen:

Eigenlijk, afwasmiddel is beter dan badzeep omdat het geen zeepresten achterlaat.

Walker Answers:

Een goede ventilator om de stoom te verwijderen is de eerste stap. Dan heb je een verwarmde spiegel nodig, of je kunt proberen om een ​​vloerverwarmingsmat achter de spiegel te leggen. Als de spiegel warmer is dan de tegels, zal de meeste condensatie zich op de tegels vormen in plaats van spiegel.

Hoe voorkom je dat spiegels beslaan met stoom

Ik denk dat dit het beste antwoord is, dus ik ga het geaccepteerde antwoord wijzigen. Ik gebruik zelf ook scheerschuim en ik ben benieuwd hoe het de spiegel tegen mist, kun je het ook uitleggen?
@AmirrezaNasiri Ik heb wat uitleg toegevoegd.
Ik heb een paar keer scheerschuim geprobeerd en het werkte niet. Er kunnen enkele ingrediënten zijn die relevant zijn, maar die niet in alle scheerschuimen voorkomen ...
Hoewel de föhn goed wokt, meestal snel en handig is, is er een waarschuwing. Ik heb ooit een badkamerspiegel gekraakt met de föhn. Houd de droger in beweging alsof u verf spuit. Als u slechts één gebied aanwijst, loopt u een groot risico om een ​​spiegel te kraken. Riskeer geen zeven jaar pech!
#4
+6
Mooseman
2014-12-10 02:59:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Houd het schoon. Gebruik regelmatig een glasreiniger zoals Windex.
 2. Gebruik een föhn om warme, droge lucht te blazen op het raam.
#5
+4
J. Musser
2014-12-10 03:41:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Leg de verwarmingskabel achter de spiegel. Het houdt de spiegel op een hogere temperatuur dan de lucht, zodat er geen condensatie kan optreden. Werkt uitstekend!

hier beschreven.

Dit voelt als een 'alleen link-antwoord' dat linkt naar een 'alleen link-antwoord'
@AngeloFuchs Maar ik leg uit hoe het werkt. : P.
#6
+3
Adam Miller
2014-12-20 19:54:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De spiegel beslaat (en zal blijven beslaan) omdat de lucht in de badkamer warm en vochtig is en de spiegel een fijne, koele plek is om op te condenseren. Weg met het warme water in de lucht! Nadat u uit de douche bent gekomen, laat u de douche een tijdje op koud staan; het zal de lucht afkoelen en de vochtigheid zal condenseren in de afgekoelde binnenkant van de douche in plaats van in je spiegel. De spiegel zal langzaam ontvouwen als het vocht verdampt, en het zal voorkomen dat condensatie opnieuw optreedt als je het wegveegt.

#7
+2
Timothy Winters
2014-12-20 11:50:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De eenvoudigste manier die ik heb gevonden om mijn badkamerspiegels mistvrij te houden, is door een witte kaars rondom het glas te wrijven en het vervolgens met een zachte doek op te poetsen. De was zorgt ervoor dat vocht wegglijdt en wegrolt.

#8
+1
Phlume
2014-12-10 02:56:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat je zoekt, is een anticondens ruitenreiniger. De chemische middelen in de reiniger voorkomen condensatie, wat op zijn beurt "mist" op een raam of glazen oppervlak creëert.

Dit is een leuke wiki-how gewijd aan het zelf maken van je eigen wil er geen kopen.

#9
+1
Jim_Bob
2016-07-09 05:17:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik alleen een raamwisser. Vijf seconden en de spiegel is droog. Past mooi onder de wasbak.

Dit is geen erg effectieve oplossing en zelfs niet praktisch, omdat je hierdoor een extra stuk gereedschap op de badkamer kunt houden en niet zal voorkomen dat de spiegel in de komende seconden weer beslaat. Hoewel het een snelle en vuile oplossing is en volledig uitvoerbaar is dus het werkt.
#10
  0
cellepo
2015-07-17 23:04:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Houd een kachel aan onder de spiegel. Zorg ervoor dat het aan is voordat je gaat douchen.

Dit is in zekere zin een variant van de föhn.

Stel je voor om een ​​verwarming op de gootsteen onder een spiegel te plaatsen? Is dat niet een veiligheidsrisico? Een föhn is in ieder geval bedoeld voor gebruik in de badkamer ...
Nee, ik stel voor dat u de kachel op de grond legt ... Als u zich echt zorgen maakt over de veiligheid, zijn er badkamerspecifieke kachels beschikbaar ...
#11
  0
Kevin_Kinsey
2015-08-12 21:10:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Neem een ​​koude douche.

Naast het vermijden van het beslaan van de spiegel, heeft onderzoek uitgewezen dat het je metabolisme verhoogt en het gemakkelijker maakt om eventuele extra calorie-inname die je van tijd tot tijd binnenkrijgt te verbranden:

http://www.livestrong.com/article/154168-how-to-lose-weight-with-cold-showers/

Plus, vermijd je de verleiding om extra minuten te verspillen, wat voor een druk persoon (zoals velen van ons zijn) ook een zegen is.

Waarom sla je de douche niet helemaal over? Ik denk dat, aangezien we de stoom willen vermijden, een warme douche wordt geïmpliceerd!


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...