Vraag:
Hoe kan ik veilig een klein voedselproduct raspen zonder mijn vingers af te snijden?
JSW189
2014-12-10 00:54:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ik een blok Parmezaanse kaas rasp en het blok wordt bijzonder klein, dan ben ik vaak bang dat ik uitglijd / dat het item volledig wordt geraspt en dat ik mijn vingers zal snijden / raspen. Ik heb ook rubberen handschoenen gebruikt, maar ik ben bang dat ze niet dik genoeg zijn. Wat is de beste manier om u hiertegen te beschermen? Zijn er raspen met ingebouwde functies om dit te voorkomen? Of zou een bepaald soort handschoenen helpen?

Negen antwoorden:
#1
+14
Jimmy Hoffa
2014-12-10 01:26:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn verschillende apparaten om dit probleem op te lossen, mijn eerste gedachte zou zijn vingerhoedjes als je er geen wilt kopen, maar ik zou willen aanmoedigen om gewoon zo'n apparaat te kopen, er zijn zowel roterende als platte apparaten. ' heb gezien. De roterende zijn dus:

enter image description here

dv als apparaat is geen hack.
Rotary werkt beter voor kaas, de platte voor groenten.
#2
+9
Phlume
2014-12-10 01:12:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb de palm van mijn hand gebruikt om een ​​blok kaas "af te werken".

Als je de druk uitoefent met het midden van je hand en je vingers een beetje omhoog steekt, weg van de rasp, u kunt de kaas veilig door de gaten duwen en het resterende bit afbrokkelen zonder het risico te lopen uw vingertoppen te verliezen.

Maar riskeer je dan niet je handpalm te raspen?
Nou ... als je doorgaat en niet stopt, doe je dat, maar de druk die nodig is om het laatste stukje kaas te versnipperen, is minder dan nodig is om het op zijn plaats te houden. De kaas versnippert en valt uit elkaar lang voordat hij het huidoppervlak bereikt.
#3
+6
Andrew Williams
2014-12-11 16:31:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vind dat maïsvorken (kleine vorken voor het houden van maïskolven) heel goed werken, en je vingers weghouden van het snijvlak van de rasp.

Zouden de tanden van de vork de rasp niet blokkeren voordat het laatste voedsel is geraspt?
#4
+4
Pobrecita
2014-12-11 13:12:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koop handschoenen of vingerhoedjes . Ik ben dit probleem meerdere keren tegengekomen toen ik zelfgemaakte pizza's maakte en het idee dat ik gebruik zijn vingerhoedjes. Maar als je een groter persoon bent, heb je misschien grotere vingerhoeden nodig en alle exemplaren die ik gebruik zijn er in één maat (en die past amper bij mijn duim). Dit plan is goedkoper en kost misschien minder voorbereiding en tijd.

Het meer chique idee is het roterende rasp-ding (dat grote roosters maakt, maar ik heb het niet vaak gebruikt), wat naar mijn mening te duur (maar niet als een eenmalige aankoop), maar minder in het bijzonder van Is er een manier om een ​​blok kaas helemaal te raspen zonder je vingers of knokkels te bezeren? zijn:

  • De kaas verkruimelen wanneer deze het einde van de staaf nadert of welke vorm dan ook.
  • Een heel dun plakje achterlaten. Ik zal aan dat antwoord toevoegen en zeggen: snijd de rest van de plak tot de gewenste maat.

Dit zijn geweldige ideeën die geweldig werken, aangezien de stukken die niet uniform zijn, waarschijnlijk niet zullen worden gezien.

Koop een plastic rasp. Deze zijn vriendelijker voor uw vingers en hoewel ze slechts 5,75 en vergelijkbare prijzen zijn, zult u waarschijnlijk meer moeten kopen ze, vanwege het feit dat ze van plastic zijn en plastic minder houdbaar zijn dan metalen en vergelijkbare sterkere producten.

#5
+2
wharizona
2017-03-07 10:22:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoe zit het met het gebruik van flessendoppen om de uiteinden van de vingers te bedekken? Of draai de dop om zodat deze in de aardappel zakt (in mijn geval) en gebruik het uitstekende deel als handvat?

#6
+1
nurikabe
2017-03-08 01:50:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer snijbestendige handschoenen zoals die van NoCry. Goedkoop en duurzaam.

enter image description here

#7
  0
Angelo Fuchs
2014-12-11 12:51:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kies wat sloophout (bij voorkeur hardhout, ongeveer 1 cm dik) en knip een stuk uit van ongeveer 4 cm x 4 cm, maak aan de ene kant diepe (2 mm) groeven. Maak ze zorgvuldig schoon zodat je geen splinters in je kaas krijgt.

Plaats vervolgens het hout met de groeven naar beneden, loodrecht op de bewegingsrichting, op de kaas en je hebt een fijn handvat.

Als iets sneller nodig is, gebruik dan iets van leer dat je hebt. Het leer is stevig genoeg om niet in je eten te vallen en dik genoeg om je vingers niet te snijden. Het kan natuurlijk gaten krijgen tijdens het aanbrengen.

Waarom wordt er naar beneden gestemd? Lijkt mij geldig
#8
  0
Lori Turk
2020-07-08 05:35:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb het SAFEGRATE-keukengereedschap uitgevonden voor precies jouw probleem, omdat ik ook in mijn vingers zou snijden. Je kunt voedsel van elk formaat raspen op elke rasp die je al hebt.

enter image description here

#9
  0
Spencer Barnes
2020-07-10 14:49:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Leg de kaas ergens waar hij niet kan bewegen (veel wrijving, de meeste snijplanken zouden prima moeten zijn, maar als je groenten raspt, wil je hem ergens wiggen), en verplaats de rasp er in plaats daarvan overheen. Veel groter ding om vast te houden, en hopelijk veel minder kans op snijwonden.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...