Vraag:
Hoe schenk ik uit een mok zonder dat het zo veel druppelt?
Martin Tournoij
2014-12-10 13:49:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het schenken van dingen uit een mok of iets dergelijks lijkt bijna altijd te druipen; sommige containers doen het echter beter dan andere.

Een mok is verschrikkelijk, de meeste koffiepotten zijn oké, maar ik heb er een paar gehad. Thermosbussen zijn ook een allegaartje.

Is er een manier om dingen te schenken zonder of met minder druipen?

Ik probeer erachter te komen hoe dit een probleem is. Het moet techniek zijn, want ik heb dit probleem * nooit *. Mokken en bekers zijn zo ontworpen dat ze niet druipen.
Hoe minder vloeistof er in de beker zit, hoe meer horizontaal de beker moet staan ​​voordat er vloeistof uitkomt. Als een mok tot aan de rand vol is, wordt deze nauwelijks gedraaid wanneer er vloeistof uit begint te stromen, en omdat hij nauwelijks is gedraaid, loopt het water gewoon langs de zijkant.
Vier antwoorden:
#1
+9
user19
2014-12-10 16:51:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Giet altijd vanaf een hoogte.
Houd de container met de vloeistof ongeveer 10 cm hoog boven de lege container waarin u hem giet.

Kantel het snel
Kantel de container met de vloeistof snel wanneer u het begint te schenken. Dit voorkomt dat de vloeistof langs de zijkanten druipt.

Gebruik indien nodig een lepel als richtlijn
Houd een lepel met een lange steel verticaal in het midden van de lege container waarin u de vloeistof met één hand wilt gieten. Begin met de andere hand voorzichtig de vloeistof langs het handvat van de lepel te gieten, zodat de vloeistof langs het handvat naar beneden glijdt en de lege container vult.

#2
+5
Scimonster
2014-12-10 16:46:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoe sneller de vloeistof beweegt, hoe kleiner de kans dat hij druipt. Als je bijvoorbeeld uit een mok in een pot giet, gooi het dan gewoon weg en hoop dat het niet allemaal eruit spat. Als je het redelijkerwijs niet kunt weggooien, kantel de beker dan zo ver mogelijk, zodat de vloeistof sneller beweegt.

#3
+1
peppa
2018-01-07 09:33:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn moeder giet water uit haar mok in haar theepot door het in haar richting te schenken. Vreemd genoeg werkt het - geen morsen.

#4
+1
Hobbes
2018-01-08 14:48:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat achtergrondinformatie over 'waarom druipt het zo veel':

Dit hangt af van de vorm van de rand. Een mok heeft meestal een dikke, ronde rand. De vloeistof heeft de neiging zich aan de mok te hechten en gaat de hoek om en langs de buitenkant van de mok.
Een koffiepot is meestal van dunner materiaal, dus heeft een scherpere rand en de vloeistof heeft de neiging om los te laten.

Het materiaal dat is gebruikt om de container te maken, speelt ook een rol. Ik heb een stalen theepot met een hele scherpe rand die altijd een zooitje maakt. Een andere theepot (glas) druipt nooit.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...