Vraag:
Hoe kan ik een vaas schoonmaken die ik van binnen niet kan bereiken?
Pops
2014-12-10 03:03:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een hoge vaas met een ongebruikelijke vorm. De opening aan de bovenkant is te smal om mijn hand of zelfs een grote borstel erin te krijgen. Ik heb wat bloemen er iets te lang in laten staan ​​en de binnenkant van de vaas is nu behoorlijk vuil. Hoe kan ik het schoon krijgen?

Zeven antwoorden:
#1
+8
J. Musser
2014-12-10 03:34:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is een hulpmiddel dat ik voor deze gevallen gebruik:

enter image description here

Je kunt het in bijna elke vaas passen, zelfs als de nek krom is.

De vaas een tijdje laten staan ​​met heet zeepachtig water kan ook helpen.

#2
+5
Abraxas
2014-12-10 03:08:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier is een goede bron voor het schoonmaken van de binnenkant van containers: http://tipnut.com/how-to-clean-the-inside-of-bottles/

Voor zoiets zou ik aanraden om de vaas te vullen met azijn of azijn en water en hem een ​​nacht te laten staan ​​:)

Vermijd het plaatsen van alleen-antwoorden. Als er in de toekomst linkrot optreedt, is uw antwoord zinloos.
#3
+4
fredley
2014-12-12 17:18:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik magische ballen om vazen ​​en karaffen van binnen schoon te maken. Ze werken als een beloning en je hoeft ze nooit te vervangen.

enter image description here

Je doet ze gewoon in een sopje, draait ze rond en laat ze dan op de een handdoek om te drogen.

Een meer ‘life-hacky’ oplossing zou het gebruik van knikkers zijn of iets dat je rondslingert. Weet je, als je toevallig wat knikkers of kogellagers hebt. Ik kan verifiëren dat ze echt goed werken.
Ik gebruik in plaats daarvan vrij grof zand, samen met wat water (misschien zeepachtig, misschien niet).
Vele jaren geleden probeerde mijn moeder een marmer te gebruiken om een ​​glazen vaas met een lange dunne hals schoon te maken. Het marmer was net iets te groot en zat tientallen jaren vast in de hals van die vaas.
#4
+1
Jimmy Hoffa
2014-12-10 04:19:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elke keer dat ik niet gemakkelijk in iets kan komen dat ik wil wassen, gaat het rechtstreeks de vaatwasser in. Makkelijk. Tenzij het niet past, zoals anderen al zeiden, een doorweekt reinigingsmiddel en een soort langwerpige scrubber (hanger met een handdoek, wat dan ook).

#5
+1
Olivier Dulac
2015-01-02 20:53:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een goede truc specifiek voor wijnvaas (karaf), maar dat kan ook helpen voor sommige andere gevallen:

Je kunt gewoon grof zout (gros sel) en een beetje water gebruiken: zet een kleine lepel grof zout in de vaas, wat water toevoegen (niet te veel, net genoeg om het zout bijna te bedekken), en de fles snel schudden met bijvoorbeeld een cirkelbeweging (arm strekken en polsen draaien, waardoor het zout in de bodem van de fles om snel over de vaas te bewegen): het schrobt voorzichtig de afzettingen. Spoel de fles daarna gewoon uit, controleer of er iets over is (en doe het opnieuw als er wat was).

#6
  0
BrownRedHawk
2015-03-18 01:35:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Grof zout en zuiveringszout. Ze werken goed om zowel te weken als te schrobben.

Als de vlek / vuil / afval hardnekkiger is, is er een strengere manier van handelen: Household Lye

Dit is het spul dat je zou kunnen maak je leidingen schoon met. Het is in feite natriumhydroxide en vormt een zeer sterke basis in water. Het kan letterlijk de eerste paar micron glas van het oppervlak oplossen. Pas op voor dampen en laat dit niet in contact komen met uw huid.

#7
  0
Tomáš Zato - Reinstate Monica
2016-03-09 17:26:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik waterstofperoxide gemengd met zwavelzuur om van bijna alles af te komen, vooral organisch. Beide kunnen ongeveer 30% concentratie bevatten en zijn voor die doeleinden goed in uw garage te bewaren. Een mengsel hiervan wordt piranha-oplossing genoemd en breekt alle organische vervuiling af.

Waterstofperoxide wordt verkocht in tuinartikelen en verfwinkels. Zwavelzuur wordt ook verkocht in verfwinkels en ook als vervangingszuur voor batterijen.

Natriumloog is ook efficiënt.

Gebruik bij deze methoden een veiligheidsbril en handschoenen. Handschoenen die worden gebruikt voor algemene huishoudelijke schoonmaakdoeleinden zijn voldoende. Deze methoden zijn vooral goed als normale zeepoplossingen falen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...