Vraag:
Hoe kan ik de rijping van bananen versnellen?
JSW189
2014-12-11 02:57:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De supermarkt had alleen hele groene bananen, en ik zou ze zo snel mogelijk in een bananenbroodrecept willen gebruiken. Voor dit recept gebruik ik meestal bananen die erg rijp zijn (meestal gespot) als volgt:

enter image description here

Hoe kan ik de tijd versnellen duurt het voordat de bananen rijpen? Ik heb geprobeerd de bananen van hun gewone stengel te scheiden, maar dat verhoogt de rijpingssnelheid slechts marginaal.

Voor welke recepten zou je ze willen gebruiken? Passende technieken zullen variëren als ze zich richten op bananenbrood in vergelijking met bananensplit.
Drie antwoorden:
#1
+13
Joachin Joseph
2014-12-11 05:16:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Methode 1: ze in een warme ruimte plaatsen

  1. Plaats en bedek de bananen in het pak of kom met rijst. Of
  2. Stel de bananen bloot aan zonlicht.

Methode 2: Blootstelling aan ethyleengas

  1. Plaats ze in de oven met de laagst mogelijke temperatuur. Het zal ethyleengas uitstoten en het zal het rijpingsproces versnellen. Deze methode wordt meestal uitgevoerd tijdens het maken van bananenbrood. (Verdring ze niet, lucht moet circuleren)

  2. Doe de bananen in een plastic zak. Om sneller te zijn, doe je een tomaat of ander fruit in de zak. Het geeft meer ethyleengas af tijdens het rijpen.

IIRC, appels zijn ook redelijk goed voor methode 2.2.
#2
+9
Simon Featherstone
2014-12-11 03:18:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bewaar ze in een papieren zak. Ze zullen allemaal ethyleengas uitstoten tijdens het rijpen. Gevangen in de zak, versnelt het gas het rijpingsproces omdat het niet kan ontsnappen.

Kun je dit überhaupt uitbreiden? Het is erg kort. Zie: http://meta.lifehacks.stackexchange.com/questions/82/do-answers-need-explanations-does-the-answerer-need-to-know-why-it-works
Ik denk dat het adequaat wordt uitgelegd zoals het is. Als iemand die het leest, wil weten wat ethyleengas is en hoe het werkt, kunnen ze die informatie gemakkelijk vinden.
#3
+1
skv
2014-12-12 22:13:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn twee methoden die ik ken om het tempo te vertragen waarmee ze slecht worden als ze eenmaal rijp zijn

  1. Scheid ze van elkaar

  2. Wikkel hun stelen in met plastic

Bij het accelereren

  1. Je kunt het in een strak materiaal wikkelen, bijvoorbeeld papier of het spul dat vaker wordt gebruikt in de plaats waar ik woon, is droge bananenbladeren

  2. Eenmaal ingepakt is het over het algemeen een gewoonte om wierookstokjes aan te steken (in principe om rook te maken maar niet om te bederven it)

  3. Plaats dit hele ding in een kamer met weinig tot geen luchtcirculatieDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...