Vraag:
Wat is een goedkope manier om mijn lakens op te warmen voordat ze erin gaan?
Zach Saucier
2014-12-10 07:32:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de winter houden we ons huis kouder dan in de zomer. Als gevolg hiervan zijn mijn lakens altijd kouder dan ik zou willen voordat ik erin stap. Ik slaap in mijn boxershort, ongeacht de tijd van het jaar, want dat is het meest comfortabel voor mij, dus mijn lichaam komt in direct contact met de koude dekens.

Het enige dat tot nu toe voor mij heeft gewerkt, is wanneer ik de lakens uit de droger haal en dan meteen in bed stap, maar ik kan dit niet elke nacht doen omdat het lastig is om te drogen en om ze terug op het bed te leggen.

Ik zou graag de kosten van een elektrische deken of verwarmd matras willen vermijden. Bovendien zou ik graag mijn bed willen opwarmen als ik buiten in de kou kampeer.

Wat is een eenvoudige manier om de lakens van tevoren op te warmen, zodat ik niet hoef te ervaren de kou van de lakens? Als het enigszins mogelijk is, wil ik de hoezen niet verwijderen, omdat het lastig is om ze weer terug te plaatsen.

Laat iemand anders er eerst in slapen
Reageren omdat dit niet echt een hack is: koop een paar lakens gemaakt van een pluizig materiaal (in plaats van de standaard katoenen lakens): jersey, flanel, enz. Ze zijn uitstekend in de winter - vanwege het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, zal niet steenkoud zijn in de winter en je kunt er zo naar binnen glijden en lekker warm zijn. Er is een reden waarom flanellen pyjama's zo gezellig zijn.
Ga gewoon een paar minuten in je bed liggen met een broek aan voordat je ze uittrekt
Dertien antwoorden:
#1
+25
William the Pleaser
2014-12-10 08:24:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ah, dit is een eeuwenoude vraag!

In tijden van weleer gebruikten mensen een bedwarmer om hete kolen vast te houden waarmee ze hun bed snel konden verwarmen. Hete kolen zijn over het algemeen nuttige dingen om bij de hand te hebben; je herinnert je ze misschien van zulke goed ontvangen antwoorden als wat is de snelste manier om brood te roosteren en het aanstaande "Hoe krijg ik snel een heerlijke biefstuk om 3 uur 's nachts?" Merk op dat degenen die minder bevoorrecht zijn, afhankelijk zouden zijn van items die door een vuur kunnen worden opgewarmd en die veel warmte vasthouden, waardoor ze na verloop van tijd vrijgeven om een ​​koud bed op te warmen; Laura Ingalls Wilder beschrijft in haar beroemde boeken het gebruik van gewone huishoudelijke artikelen zoals bakstenen, strijkijzers en aardappelen voor dit doel. Het Wikipedia-artikel merkt op dat de gewone rubberen warmwaterkruik een uitstekende bedwarmer is, en ik ben het ermee eens - zorg er gewoon voor dat je de dop of kurk stevig vasthoudt, want als je wakker wordt met kou, natte voeten is nooit leuk. Als wachten tot het water is opgewarmd uw bedtijdroutine verpest, overweeg dan de opties die worden gepresenteerd in Snelste manier om water te koken.

De geschiedenis uit de weg, laten we eens kijken naar enkele andere opties ; als een modern, life-hacky persoon, ben ik er zeker van dat je zulke vreemde oplossingen al hebt weggegooid, en terecht. Hier zijn enkele alternatieven:

  • Adopteer een hond. Honden houden ervan in je bed te liggen om hem op te warmen voordat je ze wegduwt aan de kant. En hun normale lichaamstemperatuur is hoger dan die van jou! Als je koude plekken onaanvaardbaar vindt, adopteer dan gewoon meerdere honden.

  • Steek je bed in brand. Aanstekervloeistof en vuur blussers zijn tegenwoordig niet duur, en de kans is groot dat je beide al hebt liggen rondslingeren en niets doet. Voeg een dikke wollen sprei toe om je kwetsbare lakens te beschermen en je hebt in een mum van tijd een recept voor een warm bed! Extra punten voor het spelen van Midnight Oil terwijl je je tanden poetst.

  • Krachtige seks in missionarispositie. Dit is ook een oude remedie, maar je weet misschien niet dat je grootvader aan het opwarmen was toen hij je met een steen naar bed stuurde zijn bed op met alleen maar veel wrijving en oma.

  • Een vintage Pentium. Ja, we zijn terug om "hete voorwerpen aan je voeten te leggen", maar deze breekt ons in ieder geval uit de jaren 1890 en in de jaren 1990! Klassieke Pentium-chips waren zo heet dat pc's opnieuw moesten worden ontworpen voor verbeterde koeling; precies wat je tenen lekker warm houdt!

** WAARSCHUWING: ** PROBEER NIET OM UW BED OP VUUR TE ZETTEN. * einde psa *
#2
+13
user100
2014-12-11 08:05:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De oude manier om dit te doen is met een warmwaterkruik.

enter image description here

Bedankt, maar dit antwoord werd al genoemd in [William's antwoord] (http://lifehacks.stackexchange.com/a/199/78)
Als je de verwarming of een kachel warm hebt, leg er dan een zak kersenpitten (gewassen en gedroogd natuurlijk) op om de hele avond door te verwarmen. Hierdoor wordt je bed lekker opgewarmd, zonder dat je water hoeft te verwarmen. Ik neem aan dat je soortgelijke andere dingen kunt gebruiken, maar ik heb een kersenboom, dus veel stenen (pitten?).
https://youtu.be/AjNvBAoNAbY DIY-warmtepakket. Kost weinig moeite, geen geld en gaat lang mee.
#3
+6
Tori B.
2018-01-03 14:31:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een heel gemakkelijke en eenvoudige manier om dit te doen, is met een föhn. Bijna iedereen heeft er een, en je raapt gewoon de lakens op en blaast er warme lucht tussen. Het werkt prima en duurt maar een minuut of twee.

#4
+3
Hobbes
2018-01-03 16:38:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een elektrische deken zou eigenlijk goedkoper zijn dan een bedwarmer gevuld met water. Ik heb een willekeurige elektrische waterkoker gevonden, deze verwarmt 1,7 liter water tot koken in 207 seconden met een vermogen van 3 kW. Dat is 621 kWs. Stel dat je het water verwarmt tot 50 ° C, dat is 310 kWs.

Een elektrische deken die 50 W trekt, kan 6200 seconden draaien voordat hij 310 kW verbruikt. Dat is ongeveer 1,5 uur, veel meer dan nodig: ik laat mijn elektrische deken meestal 30-45 minuten lopen (en dan is het hele bed warm, niet alleen de lakens).

Dit verschil is 1 kWh in 24 dagen, zodat u kunt berekenen hoe lang het duurt voordat de elektrische deken zijn kosten aan energiebesparing heeft ingehaald.

#5
+2
user113000
2018-02-28 04:08:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn schoonmoeder maakt deze warmers als cadeau. Het is eigenlijk een stof die volledig is dichtgenaaid met daarin maïs. Gooi het 2-3 minuten in de magnetron en ze blijven een tijdje warm.

Mijn vrouw en ik hebben er 2-3 die we tijdens de wintermaanden gebruiken. We plaatsen er 2 waar onze voeten gaan en een in het midden. Trek dan de dekens omhoog.

Het is lekker warm. We hebben ook het rijst- en buiskous-ding geprobeerd, maar het lijkt erop dat het niet zo lang zo warm blijft.

Link: https://happyandsimple.wordpress.com/ 2013/02/02 / microwavable-hotcold-packs-made-from-corn-tutorial /

#6
+2
Steerpike
2019-12-18 01:39:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben opgegroeid met warmwaterkruiken. Ze zijn nog steeds de beste oplossing, maar het is niet zo gemakkelijk om goede te vinden. De beste die ik ooit heb gekocht, was een merk 'Boots' uit het VK; het was aan de ene kant glanzend om het schuiven in het bed te vergemakkelijken, aan de andere kant geribbeld om direct contact zonder verbranding mogelijk te maken. Helaas kan ik nergens een vervanger vinden. De momenteel verkrijgbare zijn 'ok' maar niet zo goed - te ruw aan beide kanten om gemakkelijk met je voeten rond te schuiven (sommige mensen geven hier misschien de voorkeur aan omdat de fles 'blijft zitten' - kwestie van voorkeur).

De op een na beste oplossing is een met 'gel' gevuld verwarmingskussen, vaak geleverd in een stoffen hoes. Je haalt de gel-pack uit de sleeve, zet hem ongeveer een minuut in de magnetron, doet hem weer terug in de sleeve en dan in het bed. Je hoeft de hoes niet uit de hoes te halen, maar ik vind het niet prettig als de stoffen hoes de binnenkant van mijn magnetron raakt. Dit is een voorbeeld van de 'gel'-component; Ik kan er niet een vinden die de bijpassende hoes heeft, maar een kussensloop zou in een mum van tijd voldoende zijn. Zorg ervoor dat u de gel niet oververhit - let op de eerste paar keer dat u hem gebruikt om er zeker van te zijn dat hij niet 'borrelt'. Als je oververhit raakt, kan het barsten en een grote puinhoop veroorzaken.

De derde beste optie is naar mijn mening een met 'lijnzaad' gevuld pad; vergelijkbaar met de vorige suggestie, maar met lijnzaad in plaats van gel. Ik hou persoonlijk niet van het bijbehorende aroma en voel me raar over het introduceren van 'zaadjes' in mijn bed, maar ik weet zeker dat ze in orde zijn.

#7
  0
Farmer Brown
2018-02-15 13:43:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb gehoord van een verwarmingstoestel op zonne-energie. Zolang er overdag genoeg zon is, zal het opwarmen. Leg het vervolgens op de dekbedovertrek en leg er een dikke deken of dekbed, op sommige plaatsen een doona genoemd, overheen om de warmte binnen te houden. Het zal echter veel beter werken als het onder de dekens wordt geschoven. Dit apparaat is erg goedkoop en kan zelfs tijdens het kamperen worden gebruikt.

Wat is het en waar koop je het? Sommige bouwmarkten hebben het. Het is overal zwart, redelijk dik en heeft tijdens het gebruik wat aandacht nodig.

Gegarandeerd geen elektriciteit nodig.

Al geraden?

Oké, het zijn een of meer grote, sterke en dikke zwarte plastic zakken. Sommige ijzerhandel hebben ze op voorraad als tuinafvalzakken. Doe er wat water in en sluit ze af. Leg ze zo plat mogelijk in het zonlicht. Overdag verwarmen ze erg lekker. Neem ze voor het donker naar binnen, plaats ze op het bed en dek ze af om de warmte vast te houden. Werkt een traktatie. Zorg ervoor dat u ze niet met iets scherps prikt. Laat nooit een kat in de kamer, anders krijg je een natte weddenschap.

Ik verwarm zelfs water voor een douche door een zwarte landbouwpijp door de tuin te laten lopen. Gevuld met water warmt het geweldig op. Je kunt het water overbrengen naar een van die campingdouches of het aan een pomp bevestigen en het door een raam laten lopen enz. Gratis warm water. De kinderen stelden zelfs voor om dunne buizen op het dak te leggen om nog meer gratis warm water te krijgen. Maar het zou er niet erg goed uitzien.

Hoe dan ook, als het voor de meeste mensen teveel moeite is om een ​​bed op deze manier te verwarmen, is het echt geen gedoe tijdens het kamperen.

zeker dat het water niet weglekt.

Ik hoop dat dit helpt.

Proost.

Dit lijkt een gegarandeerde manier om uw bed met water te laten weken.
#8
  0
Eric1975
2018-02-18 21:58:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We hebben een kleine reisaanhanger die we in de winter meenemen naar kamperen. We gebruiken geen propaan voor warmte, dus we hebben ontdekt dat een elektrische worp perfect werkt. Ze zijn kleiner dan een elektrische deken en verbruiken minder energie. We pluggen de worp in een zuivere sinusomvormer die is aangesloten op een deep-cycle batterij. De accu wordt overdag opgeladen met een zonnepaneel en er zijn dus geen kosten om hem te laten werken. Misschien een beetje duurder dan je zocht, maar als je de gebruikte spullen koopt, kun je dit waarschijnlijk krijgen voor minder dan $ 100. Daarna jarenlang gratis warm bed tot de batterij eruit kraakt.

#9
  0
Love to Love you Baby
2019-12-05 02:33:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Leg een grote handdoek in de droger net voordat u van plan bent om in bed te gaan. Het zal niets storen en het gewoon opzij gooien zonder iets te hoeven loskoppelen of uit bed te komen ............... aaahhhhhhhhh.

Ik veronderstel dat je de handdoek ook uit de droger haalt als hij warm is en op het bed legt? ;)
Het opwarmen van een handdoek op die manier in een wasdroger zou toch meer elektriciteit verbruiken dan een elektrische deken.
#10
-1
JRaef
2018-01-04 04:25:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik de föhn zoals eerder vermeld. Ik trek de zwaardere hoezen terug, leg het mondstuk onder het laken, sluit er met mijn handen een beetje omheen en gebruik het om het bovenste laken "op te blazen"; denk aan "dutch oven" gag. U hoeft de rest van de dekens niet te verwarmen, alleen de lakens die u zullen raken, dus het duurt maar een paar minuten om ze lekker warm te krijgen. Spring dan erin en trek de dekens over je heen, tegen de tijd dat het laken zijn warmte in de dekens verliest, voeg je je eigen lichaamswarmte toe.

#11
-1
Gracie
2018-02-11 09:51:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koop een nieuwe, ongedragen kokersok en vul deze halverwege met gewone rijst. Maak een knoop om hem dicht te houden en steek hem dan anderhalve minuut in de magnetron.

Dan wat? Hoe verhoudt dit zich tot de vraag?
#12
-2
Adi Bradfield
2014-12-10 07:40:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sla de hoes een beetje in de wasdroger. Het houdt het maar een korte tijd warm, en het doet de pijn om de hoes weer om te doen voordat je in bed gaat, maar het voorkomt dat je meteen ijskoud wordt!

Downvote - OP gaf aan dat hij de dekens niet van het bed wilde verwijderen.
#13
-3
holroy
2015-03-16 03:28:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou de lakens in je woonkamer kunnen bewaren, of een andere kamer die warmer is dan je slaapkamer, en dus warmere lakens hebben als je naar bed gaat.

Een andere optie, misschien niet te hygiënisch, maar wel nog steeds nuttig zou zijn, zou zijn om met wat kleding naar bed te gaan om voor te verwarmen voordat je je kleren uittrekt. (Misschien het beste in de buitenlucht gedaan)

Mijn laatste suggestie zou zijn om overdag extra dekens over het bed te gebruiken om de lakens eronder iets warmer te houden.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...