Vraag:
Hoe jaloezieën afstoffen?
Mooseman
2014-12-10 01:07:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb jaloezieën in mijn huis.

Ik heb een plumeau, maar het doet vreselijk werk, het verwijderen (hoogstens) een derde van het opgevangen stof.

Ik heb ook een standaard stofdoek gebruikt, dat doet het goed, maar het kost veel te veel tijd om het over elk gordijn te vegen.

Wat zou een effectievere methode zijn?

Dit is hetzelfde als vragen hoe je de toast met de boterzijde naar boven kunt laten landen ... het kan niet. Als iemand met een bedrog komt. geblazen.
Waarom zou je je * jaloezieën * afstoffen?
@bjb568, waarom zou je dat niet doen?
@KingShimkus Geen voordeel dat ik kan bedenken.
@bjb568 Minder stof in de buurt lijkt me redelijk gunstig.
@Mast Ik begrijp het niet. Hoe? Je ruilt tijd en energie in voor ... wat?
@bjb568 Een schoner huis. Dat is het hele punt van schoonmaak, toch? Ik zeg niet dat het het waard is, maar het resultaat is zeker gunstig.
@bjb568 Netheid, preventie van allergieën, enz.
Zeven antwoorden:
QuyNguyen2013
2014-12-10 03:58:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik raad je aan om eerst de jaloezieën half te sluiten en dan af te stoffen met een katoenen sok. Werkt perfect. U kunt ook een vochtige doek gebruiken. Als je echt een hekel hebt aan handmatig werk, dan klaart een stofzuiger soms de klus.

Oenotria
2014-12-23 21:31:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koop een jaloezieënstofdoek. Gebruik het.

Buy one of these

Dit is niet echt een lifehack, aangezien de meeste mensen dit niet in huis hebben liggen. Om dit een goed antwoord te maken, zou je een manier kunnen bedenken om iets soortgelijks te maken met goederen uit een huishouden
nicael
2014-12-10 02:45:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het eerste dat u moet doen, is ze natuurlijk sluiten . Ik zou ze niet volledig sluiten, omdat het stof in de "plooien" kan tegenhouden (hoe kan ik ze noemen?).

Het volgende is om een stofzuiger met de borstel als deze aan het uiteinde van de slang:

big image of small brush

afbeelding van vacuumcleanershop.com

GdD
2014-12-10 01:43:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb gemerkt dat een stofzuiger het beste hulpmiddel is voor deze klus, zolang je een opzetborstel hebt. Je moet nog steeds de borstel langs elke lat halen, maar het is veel sneller dan een doek. Er zijn zelfs speciale opzetstukken voor een zuigmond die meerdere lamellen tegelijk reinigt.

William the Pleaser
2014-12-10 04:31:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haal ze neer en laat ze volledig uitgeschoven. Leg ze vervolgens in een badkuip vol warm zeepachtig water. Als ze echt slecht zijn, voeg dan een milde ontvetter toe, zoals Simple Green.

Laat ze een tijdje intrekken en zwaai er voorzichtig mee om het stof en de olie los te maken. Gebruik vervolgens de douche om ze af te spoelen.

Ivaylo Strandjev
2015-06-14 12:28:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In mijn geval heb ik zulke jaloezieën op een balkon die uitkijken over een grote boulevard, dus ze worden vrij snel vies. De manier waarop ik ze schoonmaak is als volgt: ik doe de jaloezieën omlaag als ze volledig zijn uitgeschoven en gesloten . Daarna breng ik ze naar de badkamer en gebruik ik mijn douche. Mijn douche is met een flexibele slang zoals this one, dus dat helpt.

Nadat je wat water naar de jaloezieën hebt gegoten, blijven ze aan de vloer of de muren plakken. Als de jaloezieën kort genoeg zijn, gebruik ik de muur, anders gebruik ik de vloer. Gebruik een sterke waterstroom en sla de jaloezieën van de ene naar de andere kant. Het stof stroomt letterlijk naar buiten. Het kan zijn dat u een handdoek moet gebruiken als de jaloezieën erg stoffig of modderig zijn. Het schoonmaken van de jaloezieën met deze aanpak is veel gemakkelijker, maar het is nog steeds een uitdaging voor mijn appartement, aangezien ik er ongeveer 20 heb.

OPMERKING: vergeet niet om het plastic gedeelte te verwijderen om de jaloezieën te draaien, anders zal het constant in je komen manier. Nu verwijder ik ook het kleine plastic deel aan het uiteinde van de riem om de jaloezieën op te tillen (nadat ik er een paar heb gestapt en ze heb gebroken :)

Een foto van de jaloezie die aan de vloer / muur "geplakt" is, zou handiger zijn dan een vrij grote foto van een douche met een flexibele slang, die niets toevoegt aan het antwoord.
Ik kon geen kleinere vinden, sorry. Voel je vrij om het te vervangen. Ik heb geen foto van een vastgezette jaloezie en ik zal er niets vanaf zien - alleen een jaloezie op de grond. Je moet het proberen en het zal duidelijk worden wat ik bedoel
anonymous
2015-02-03 01:07:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toen ik mijn flat betrok, haakte ik ze van het raamkozijn los en gaf ze een douche.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...